CSIF denuncia que el departament de la Ribera no cobreix reduccions de jornada i deixa amb pocs efectius UCI i planta

Post també disponible en: Castellano

El sindicat lamenta que la direcció perjudique la conciliació dels seus treballadors al no reforçar la plantilla, amb el que provoca que arribe a haver-hi 3 TCAE per a 49 pacients

El sindicat CSIF denuncia que la direcció del departament de salut de la Ribera està perjudicant la conciliació dels seus treballadors al no cobrir les hores en les quals s’acullen a reducció de jornada. Aquesta situació provoca, per exemple, que en la vesprada d’ahir únicament hi haguera tres TCAE per a 49 pacients en la planta 1a dreta.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) exigeix al departament de salut que reforce la plantilla i que, dins d’aqueix increment de personal, preveja la cobertura de les reduccions de jornada. 
El sindicat considera lamentable, en aquest sentit, que en el full d’anotacions de jornada prevista per a demà en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) únicament hi haja tres tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAE) de set a huit del matí en lloc dels cinc que correspondria. La central sindical apunta que en l’actualitat hi ha 21 pacients ingressats en l’UCI que exigeixen una cura i atenció permanent, i critica que la direcció del departament escatime recursos i no cobrisca les reduccions de jornada.
CSIF continua explicant que una situació similar es va produir en la vesprada d’ahir en la planta 1a dreta, on són atesos nombrosos pacients dependents i en habitacions doblegades. El sindicat assenyala que, a causa de la falta de previsió de cobertures per part de la direcció, en el torn de vesprada únicament hi havia tres en lloc de quatre TCAE per a atendre 49 pacients; i al matí, quatre en comptes de cinc.
La central sindical exigeix a la direcció del departament “més respecte a treballadors i usuaris”. En aquest sentit li insta la immediata cobertura de reduccions de jornada en una plantilla “ja de per si mateix precària”, amb la finalitat de “prestar al pacient una atenció en les condicions adequades”. El sindicat recorda que aqueixa falta de cobertura s’estén a baixes i vacants, amb el col·lectiu professional “exhaust i sota mínims”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*