Setze detinguts en la desarticulació d’una organització criminal que comprava grans quantitats de marihuana a Alberic i Carlet i les distribuïa a Itàlia

Post també disponible en: Castellano

L’operació ha finalitzat amb 16 persones detingudes i una altra investigada pels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues (cultiu de marihuana), tinença il·lícita d’armes, dipòsit de munició, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric

S’ha confiscat 400 grams d’haixix, més de 100 quilograms de cabdells, més de 3.700 plantes de marihuana i més de 29.700 euros en efectiu

L’organització criminal comprava grans quantitats de marihuana en les localitats d’Alberic i Carlet i les distribuïa a Itàlia

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional desarticulen una organització criminal que traficava amb marihuana a nivell internacional

La Guàrdia Civil de Carcaixent i la Policia Nacional, en el marc de l’operació “MASTERUE”, han desarticulat a una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a nivell internacional i s’han detingut a 16 persones i investigat a una altra pels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues (cultiu de marihuana), tinença il·lícita d’armes, dipòsit de munició, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.
L’operació va començar el març passat de 2021. Aquest mes els investigadors van ser coneixedors que diverses plantacions de marihuana que havien estat intervingudes per la Guàrdia Civil en els anys 2019, 2020 i 2021 en les localitats d’Alberic i Carlet eren comprades per una organització criminal que exportava la substancia estupefaent a Itàlia.
Aquest tipus de transport es realitzava ocultant la marihuana, ja envasada, entre mercaderia de caràcter legal.
El 23 de març de 2021 els agents van realitzar 10 registres domiciliaris en el municipi d’Alberic. Com a resultat es van aprehendre més de 1.200 plantes de marihuana i material necessari per al bon desenvolupament de la plantació. Els investigadors també es van adonar que una dels habitatges estava prenent el subministrament elèctric de la xarxa elèctrica general. A més, es va procedir a la detenció de 5 homes, d’edats compreses entre 26 i 53 anys, 2 dones, de 51 i 83 anys i un altre home investigat de 38 anys. Tots de nacionalitat espanyola.
En el desenvolupament d’aquesta operació, el 4 de novembre de 2021, en la localitat de Benifaió, els investigadors van aconseguir interceptar un vehicle comercial que contenia 34 paquets d’1 quilograms cadascun, envasat al buit, amb un localitzador GPS. Els agents van procedir a la detenció d’un home de 30 anys de nacionalitat espanyola.
El 26 de gener del present any, els agents, juntament amb la comitiva judicial, van executar un registre en un magatzem de la localitat d’Alfarb i 4 registres domiciliaris en la localitat de Carlet, trobant una plantació de marihuana de més de 2.500 plantes, 70 quilograms de cabdells de marihuana, ja envasada al buit, 400 quilograms d’haixix, una pistola, diverses armes táser, vehicles d’alta gamma i més de 29.700 euros en efectiu. Igualment, els investigadors van detenir a 5 homes, de nacionalitat espanyola, d’edats compreses entre 36 i 68 anys.
Finalment, el passat 7 de febrer els agents van detenir, en la localitat de Carcaixent, a dos homes de 24 i 38 anys i de nacionalitat espanyola. L’endemà, en el mateix municipi, es va procedir a la detenció d’un altre home de 31 anys de la mateixa nacionalitat.
Els investigadors han aconseguit descobrir que aquesta organització criminal també adquiria la marihuana a les províncies d’Albacete, Conca i Granada i, posteriorment, distribuïa el producte a Itàlia. A l’igual, han pogut verificar que els vehicles intervinguts estaven a nom de familiars de l’organització i que, a més, van comprar el magatzem registrat amb l’objectiu de blanquejar l’efectiu.
L’operació ha finalitzat amb 16 persones detingudes i una altra investigada pels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues (cultiu de marihuana), tinença il·lícita d’armes, dipòsit de munició, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.
Els agents van acabar intervenint 9 vehicles, varis d’alta gamma, valorats en 131.500 euros, material necessari per al bon desenvolupament de les plantes com a focus, balastos, aires condicionats, extractors i bàscules amb un valor de més de 34.000 euros, una pistola, més de 100 cartutxos, 4 táser, 4 carabines d’aire comprimit amb un valor de més de 1.500 euros i 8 telèfons mòbils valorats en 2.400 euros.
Sobre les substàncies estupefaents es van confiscar 400 grams d’haixix, més de 100 quilograms de cabdells i més de 3.700 plantes de marihuana. A més, es va intervenir més de 29.700 euros en efectiu.
Gràcies a aquesta operació duta a terme per tots dos cossos policials, s’ha aconseguit desarticular a aquest grup organitzat que traficava a nivell internacional.
Les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 d’Alzira. S’ha decretat l’ingrés a la presó del líder de l’organització.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*