CSIF denuncia que un sol auxiliar d’infermeria atén a la nit plantes senceres de l’hospital d’Alzira i exigeix reforços

Post també disponible en: Castellano

El sindicat avisa del “sobreesforç” que suposa tindre al seu càrrec a 30 pacients durant 12 hores

El sindicat CSIF denuncia que únicament un tècnic de cures auxiliars d’infermeria (TCAE) atén els torns de nit en plantes de l’hospital de la Ribera, a Alzira, com la destinada a pacients de traumatologia i neurocirurgia o la de cirurgia general i urologia. La central sindical adverteix de la càrrega de treball “desproporcionada” que suposa i reclama més personal per a millorar l’atenció al pacient.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aquests professionals tenen al seu càrrec a 30 pacients, en molts casos totalment dependents i que requereixen d’una atenció detallada, que implica cures, canvis posturals o actuacions higièniques, entre altres mesures. En aquest context, l’únic TCAE en aqueixes plantes des de les huit de la vesprada fins a les huit del matí acaba “exhaust pel sobreesforç realitzat, que afecta la seua salut, i amb la sensació de no haver desenvolupat bé el seu treball”.
El sindicat lamenta la retallada de plantilla amb la no renovació dels contractes covid que s’ha produït a l’hospital, que provoca que “des de juny únicament un TCAE assumisca plantes senceres durant els torns de nit i al llarg de 12 hores”. Aquesta circumstància, unida a la negativa de la Direcció del Departament a reforçar la plantilla, ocasiona que “l’atenció als pacients siga amb el mínim de qualitat requerida”. 
La central sindical exigeix a la Direcció del departament de salut de la Ribera que rectifique, que conteste a les peticions de reforç que li ha transmés el sindicat i que incorpore a més TCAEs. “Aquesta situació no pot tolerar-se durant més temps”, assenyala el sindicat, que avisa de la possibilitat de “emprendre accions de protesta perquè s’acabe d’una vegada amb l’abús que pateixen els professionals implicats”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*