Desmantellen un grup criminal dedicat a el robatori de bestiar que havia sostret 276 animals en la Canal, la Costera i la Vall

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil, dins dels serveis establerts de forma permanent, en el marc de el pla contra les sostracció en explotacions agrícoles i ramaderes, ha desmantellat un grup criminal dedicat a el robatori de bestiar a la província de València.

L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Xàtiva, en el marc de l’operació CORUFO, ha procedit a la detenció de 7 persones, aquesta operació es va iniciar a mitjans del mes de març a causa de diversos delictes comesos en explotacions ramaderes arribant ascendir el nombre de animals sostrets entre cabres i ovelles a 279, la majoria dels delictes van ser comesos durant l’estat d’alarma en la fase més crítica de l’confinament.

Gràcies a les detencions efectuades s’ha aconseguit desarticular una organització criminal dedicada a el robatori de bestiar tant oví com caprí que va arribar a cometre fins a 10 delictes de robatori amb força a les comarques de la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés. A més s’han pogut recuperar uns 40 espècimens entre cabres i ovelles els quals han estat reconeguts pels perjudicats.

Posteriorment es va localitzar una explotació ramadera situada a la localitat de Canals, on es van aprehendre 40 animals, gran part d’ells reconeguts sense cap mena de dubte pels denunciants.

Aquestes persones robaven els animals a la nit a explotacions ramaderes, forçaven la tanca trencant els cadenats per accedir a l’interior. Utilitzaven furgonetes per transportar els animals, alguns d’aquests animals van ser venuts a una persona que els guardava en un corral a la localitat de Canals. El receptador aquest bestiar va publicitar la venda d’aquests animals a través d’Internet. La identificació d’aquest bestiar havia estat eliminada perquè no se sabés el seu veritable procedència.

La fase d’explotació d’aquesta operació va culminar amb la detenció de 7 homes d’edats compreses entre els 22 i 48 anys i nacionalitat espanyola i marroquí, per la seva presumpta implicació en diferent grau en els delictes de robatori amb força, receptació i pertinença a organització criminal . Les diligències han passat a disposició dels jutjats de Xàtiva.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*