Dos Aguas acull la presentació del llibre “Dos Aguas entre fogons”, una recopilació de receptes locals de María Giménez

Post també disponible en: Castellano

Un grup d’onze dones i un home han fet història a Dos Aguas, deixant recopilada la gastronomia del seu poble en un llibre anomenat “Dos Aguas entre fogons”.

Durant quasi un any, eixes dones dirigides per María Giménez, han estat cuinant i fotografiant receptes tradicionals de les seues mares i les seues àvies. Cada setmana es preparaven fins a un màxim de 5 plats.

María s’ha encarregat de fer les fotografies amb els utensilis que les participants portaven de totes les veïnes del poble.

Mentre es maquetava el llibre, elles debatien què preparar per a eixe estupend berenar que van oferir en la presentació del llibre “Dos Aguas entre fogons”.

María Giménez, l’autora del llibre explica que per a ella ha sigut “un plaer treballar amb dones tan treballadores com elles, que han participat, a més d’amb receptes autòctones com l’arròs amb herbes, arròs amb botifarra de gos, els gaspatxos en totes les seues formes, les farinetes amb fetge i un munt més; també ho han fet dones de l’Argentina, de l’Uruguai residents al poble amb les seues receptes de alfajores, bondiola i pastura fanal”.

El llibre, que es va presentar el passat 20 de gener a Dosaigües, consta de 80 pàgines a color i tant la fotografia com la redacció dels textos, edició i impressió ha sigut a càrrec de María Giménez.

El projecte es va presentar a Susana Grau i es va aprovar per l’anterior alcalde de Dos Aguas, José Ramón Grau, i l’actual, Juan Antonio Díaz, va seguir fins que va acabar el projecte amb la presentació del llibre als habitants de Dos Aguas.

“Les persones participants han sigut: José Lorente Pla, Macarena Muñoz, Susana Grau, Matilde Ricarte, Concepción Grau, Conchín Sanz, Karina de Paula, Bea Grau, Carmen de la Vall, Mercedes Grau, Consuelo Torrella i Gabriela de Felice. A totes elles vull agrair el temps dedicat a aquest vas il·lusionar projecte”, finalitza l’autora.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*