Dues agrupacions de cambra obrin el cicle Música a la primavera 2021 a Xest

Post també disponible en: Castellano

El cicle Música a la primavera de Xest va arrancar ahir, diumenge 2 de maig, amb un concert de música de cambra a càrrec de les agrupacions Quintet Mestral i Camerata La Lira. L’actuació, que estava programada a l’aire lliure en la plaça de l’Ermita, va haver de realitzar-se en el teatre Liceu, a causa de les condicions climatològiques. 

“Hui obrim el cicle de Música a la primavera amb un concert molt bonic que crec que serà del grat del públic. D’una banda, comptarem amb la música de Quintet Mestral, un grup de vent format per joves del Conservatori Superior de Música de València; i per una altra, tindrem sobre l’escenari a Camerata La Lira, un conjunt dirigit per Gustavo López que va nàixer en l’estiu de 2018 amb motiu de les serenates que se celebren cada any al juliol i que, des de llavors, ha abordat projectes molt variats”, introduïa la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, abans que començara el concert.

El programa va començar amb la interpretació del Quintento en Fa Major, Op. 68, No.2, de Franz Danzi, de la mà dels instrumentistes de Quintet Mestral, els qui després es van unir als metalls de la Camerata La Lira per a fer sonar Double Wind Quintet, d’Alfred Reed. La segona part reservava l’actuació de Camerata La Lira, amb l’execució de Dualis, d’Andrés Valero-Castells, Bicromía de José Alamá i Serenata per a vents, Op. 44, de A. Dvorak.

“L’agrupació no manté una plantilla fixa, sinó que aquesta es va adaptant als projectes que es realitzen”, apuntava la regidora. “Així, a vegades podem escoltar un ensemble de vents i percussió i altres a un quintet de vents o a un noneto”. Tal com anunciava Llorente, durant l’actuació, els i les integrants del conjunt cambrístic van anar canviant en funció de les necessitats instrumentals de les obres interpretades.

Pròxims espectacles musicals
El pròxim cap de setmana continua el cicle Música a la primavera amb una actuació a càrrec de la Banda Juvenil La Lira i la Banda Jove del Centre Instructiu i Musical de Massanassa, el dissabte a les 19.30 en la plaça II República; i el concert del grup Maluks, el diumenge a les 19.30 en el mateix lloc.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*