Economia autoritza la posada en marxa d’un parc eòlic de 50 MW a Cofrentes

Post també disponible en: Castellano

L’últim parc eòlic es va posar en marxa en la Comunitat Valenciana fa més de 8 any

Suposa un important pas per a l’energia eòlica des que el Consell reformar-se al juliol de 2017 el model del Pla Eòlic

La Conselleria d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball ha autoritzat la posada en marxa d’un parc eòlic de 50 MW al municipi de Cofrents.

Aquest nou parc eòlic permetrà la producció de 155.000 MWh a l’any d’energia elèctrica, equivalent a el consum elèctric de 43.000 famílies, i evitar l’emissió anual de 66.000 tones de CO2 a l’atmosfera.

El nou parc de Cofrents suposa un important pas per a l’energia eòlica, ja que feia més de huit anys des que es va posar en marxa l’últim parc d’aquesta energia a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el juliol de 2017 el Consell va canviar el model de el Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana.

Amb aquest parc es torna a reprendre l’aprofitament eòlic a les zones on aquest recurs és abundant, amb l’objectiu de crear llocs de treball i riquesa local que permetin fixar la població en municipis d’interior, i és necessari impulsar activitats econòmiques sostenibles per generar ocupació.

La resolució d’autorització de construcció d’aquest parc eòlic, juntament amb la seua infraestructura de connexió a la xarxa elèctrica a la subestació de la central hidràulica de Cofrents, va ser signada el passat 17 d’abril de 2019 per la directora general d’Indústria i Energia i, en menys de 12 mesos, ha aconseguit obtenir l’autorització de funcionament, “una fita tenint en compte l’envergadura i complexitat tècnica que sol tenir aquest tipus d’instal·lacions”, segons Indústria.

Juntament amb altres projectes eòlics en marxa i el gran interès que ha despertat a la Comunitat l’energia fotovoltaica, la Conselleria d’Economia Sostenible “espera contribuir des de la Comunitat Valenciana a complir amb els ambiciosos objectius amb els que Espanya” s’ha compromès en el PNIEC per a 2030, ha assenyalat la directora genral, i que el Consell de Ministres va acordar el 31 de març passat remetre a la Comissió Europea.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*