El CFPA de Xest es coordina amb els Godelleta i Bunyol per a facilitar a la població adulta l’obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària

Instalaciones de la EPA de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

El Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Xest desenvoluparà un projecte d’investigació i innovació pedagògica subvencionat per la Conselleria d’Educació per a facilitar a les persones adultes de les poblacions veïnes l’obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària. Concretament, el projecte involucra als Centres de Formació de Persones Adultes de Godelleta i Bunyol, que fins al moment només preparaven al seu alumnat per a presentar-se a la prova lliure per a l’obtenció del títol. Amb el desenvolupament d’esta nova iniciativa estos centres estaran coordinats amb el Xest quant als continguts, materials didàctics i estratègies metodològiques, de manera que l’alumnat, des del seu propi centre, podrà beneficiar-se d’un enfocament més pràctic i adaptat a les seues necessitats. L’avaluació es realitzarà des del CFPA de Xest, ja que és l’únic autoritzat per a sol·licitar l’expedició del títol. Així, l’alumnat dels centres de Godelleta i Bunyol podrà ser proposat per a l’obtenció del graduat sense necessitat de presentar-se a la prova lliure.
“Estem molt satisfets que Conselleria ens haja subvencionat este projecte, amb el qual pretenem que les persones adultes de poblacions veïnes tinguen més possibilitats d’obtindre el títol de Graduat en Educació Secundària, que és tan important, ja que la preparació per a la prova lliure és més dura i no s’obtenen en general tan bons resultats com amb la metodologia que seguim nosaltres, en la qual l’alumnat és el centre d’interés i s’aposta per un aprenentatge significatiu, en un marc flexible i adaptat als seus interessos”, ha explicat el director de l’escola, Ángel García Verduch.
Amb este projecte també es pretén millorar la relació entre els tres centres participants per a poder aprofitar millor els recursos, presentar una oferta educativa unificada, millorar l’ús de les tecnologies i plantejar activitats extraescolars intercentres, entre altres objectius.
“El títol de Graduat en Educació Secundària és un requisit indispensable per a poder optar a la majoria de les ofertes laborals, per a accedir a formacions superiors o a les convocatòries d’oposicions, per això és important millorar els programes educatius que condueixen a la seua obtenció”, ha apuntat la Regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. “Felicite l’equip docent del CFPA de Xest per la bona faena realitzada en la preparació d’este projecte”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*