El Consell ratifica l’acord de col·laboració amb el Consell de Seguretat Nuclear per a millorar la vigilància ambiental a Aiora-Cofrents

Post també disponible en: Castellano

El Ple del Consell ha ratificat l’acord amb el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per a regular l’ús de les dades de la Xarxa de Vigilància Radiològica Ambiental integrada en la Xarxa d’Estacions Automàtiques, propietat de la Generalitat. D’aquesta manera, es prorroga per quatre anys més el conveni que aquestes dues institucions van signar en 1993 sobre la utilització conjunta d’aquesta plataforma.

En virtut d’aquest acord, la Generalitat es compromet a remetre de manera contínua les dades procedents de la Xarxa al Centre de Control del CSN i a informar de l’estat operatiu d’aquesta.

D’altra banda, el CSN finançarà el cost d’adquisició dels equips i les despeses de primera instal·lació d’aquests, necessaris per a la connexió de la Xarxa. L’acord contempla una inversió de 430.00 euros dels quals la Generalitat aportarà el 70% i el CSN el 30%.

La Xarxa de Vigilància Radiològica Ambiental està dissenyada per a controlar en temps real els paràmetres radiològics de l’aire i l’aigua a l’entorn de la central nuclear de Cofrentes.

Consta de set estacions de mesura situades en els municipis de Cofrentes, Jalance, Els Pedrones(Requena) i Cortes de Pallás. Aquesta xarxa transmet informació de vigilància radiològica per xarxa telefònica commutada al Centre de Seguiment i Control de la Generalitat Valenciana, situat en el Centre de Coordinació d’Emergències de l’Eliana.

El Centre de Seguretat Nuclear té sota les seues competències la d’avaluar l’impacte radiològic ambiental de les instal·lacions nuclears i radioactives i de les activitats que impliquen l’ús de radiacions ionitzants, d’acord amb el que s’estableix en la legislació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*