El Consorci València Interior amplia el seu projecte recircula a un tercer ecoparc per donar cobertura a tota la comarca

El Consorcio Valencia Interior amplía su proyecto RECIRCULA a un tercer ecoparque para dar cobertura a toda la comarca.
El Consorcio Valencia Interior amplía su proyecto RECIRCULA a un tercer ecoparque para dar cobertura a toda la comarca.

Post també disponible en: Castellano

El Consorcio Valencia Interior amplía su proyecto RECIRCULA a un tercer ecoparque para dar cobertura a toda la comarca.
El Consorci València Interior amplia el seu projecte RECIRCULA a un tercer ecoparc per donar cobertura a tota la comarca.

L’objectiu és rebre de la ciutadania mobles i estris en bon ús que ja no els serveixen, donant-los un fi social

El Consorci València Interior (CVI) ha ampliat el seu projecte recircula a l’ecoparc del centre comercial El Osito, entre l’Eliana i la Pobla de Vallbona, per aprofitar els mobles i estris que tenen valor però molesten a casa. Després de començar en els ecoparcs de Llíria i Bétera, el CVI ha decidit desenvolupar aquesta acció també en l’ecoparc de L’Osito on a partir d’ara es reben també aquest tipus de residus voluminosos.

“És una llàstima, però no sé on ficar-lo”. Un somier, el alçador del cotxe, un joc de cadires, la bicicleta que es va quedar petita, un llum … Es calcula que al voltant del 30% dels mobles i estris que arriben als ecoparcs com a residus voluminosos estaven en bon ús en el moment de ser rebutjats. La iniciativa recircula permet dipositar estris en bon estat en els ecoparcs de la Pobla de Vallbona, Bétera i Llíria per tornar-los a posar en circulació i evitar que acabin com deixalles. D’aquesta manera es contribueix a més a donar feina a persones en risc d’exclusió social, atès que una entitat d’inserció laboral s’encarrega de classificar els estris en bon ús, garantint una destinació responsable i social d’aquests recursos.

I és que la millor gestió de residus és evitar que arribin a ser-ho. Aquesta iniciativa forma part de les accions del projecte europeu URBANREC, en què el Consorci València Interior (CVI), juntament amb socis de set països, proposa un sistema de gestió innovador per als residus voluminosos d’origen municipal capaç de millorar els models de prevenció i reutilització, optimitzar la logística, a més d’implantar noves tecnologies de tractament de residus. Aquest projecte ha rebut finançament del programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020, sota l’acord de subvenció número 690.103.

El CVI ha desenvolupat una campanya informativa sobre com i on dipositar aquest tipus de residus. De fet, s’ha explicat a la ciutadania de la Pobla de Vallbona, l’Eliana, Bétera i Llíria en diverses accions els beneficis ambientals de fer les coses bé. Si s’aconsegueix reutilitzar part d’aquests estris es reduirà la quantitat de residus generats donant-los una segona vida. Aquesta iniciativa pretén fer possible lliurar allò que té valor però que destorba a casa, amb la garantia que serà en profit de les persones i el medi ambient.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*