El Departament de Salut de Manises adverteix el perill de la ingesta d’gel hidroalcohólico en menors

Post també disponible en: Castellano

Des que va començar l’Estat d’Alarma causat per la pandèmia de l’coronavirus, l’ús de productes desinfectants com gels hidroalcohòlics per al rentat de mans s’ha estès com a mesura de prevenció contra el virus i podem trobar-los en tots els establiments públics. Davant la massificació del seu ús, el Departament de Salut de Manises ha advertit que l’ús d’aquest tipus de productes amb alt percentatge d’alcohol ha d’estar supervisat en el cas de menors pel perill que aquests ingereixin el producte i puguin intoxicar .

Els gels de hidroalcohol estan compostos principalment per alcohol etílic i aigua, encara que també s’inclouen altres compostos com la glicerina o aromes com flors o plantes cítriques que poden atraure els nens. Per tant, el seu ús ha d’estar supervisat per un adult fins que siguin capaços de fer-ho sols i comprendre quan i com utilitzar-lo. Això sol donar-se entre els 8 i 10 anys. Quan els nens són més petits, es recomana mantenir-lo sempre fora de l’abast per evitar mal ús o ingesta d’aquest.

Atès que és un producte que té alcohol a altes concentracions, en cas d’ingesta accidental, a més de tenir cert efecte irritatiu com de cremada lleu, els símptomes principals són els d’una intoxicació per alcohol, que en els nens pot ser greu en funció de la quantitat ingerida. Cal tenir especial atenció amb els nens que encara es xuclen el dit perquè poden estar més exposats a intoxicacions. Els principals símptomes són els de la irritació de la boca i dels ulls en casos lleus i en casos més greus, dificultat de respirar o mantenir-se despert. “Davant d’aquest tipus de situacions, es recomana rentar amb abundant aigua les zones de contacte cutani més irritades, no provocar el vòmit, mantenir el producte que ha generat la intoxicació i, en els casos de major gravetat, acudir a urgències”, indica el Dr. Joan Carles Jurat.

La seva aplicació abans de l’exposició a el sol

És important saber quan i com utilitzar aquest tipus de productes ja que a vegades pot ser desaconsellable pel contacte amb un altre tipus de substàncies o elements. Aquest és el cas de l’contacte amb el sol, especialment en aquesta època d’estiu en què és més gran. No és recomanable el seu ús si es va a donar una exposició a el sol a platges o piscines ja que els components que contenen aquest tipus de productes poden generar cremades a la pell dels qui l’utilitzin. “El rentat freqüent i correcte de mans amb aigua i sabó és la mesura més eficaç per prevenir el contagi de centenars de malalties, per la qual cosa en aquests casos és recomanable que s’eviti l’ús de productes amb alcohol i es substitueixi pel correcte rentat de mans “, conclou el Dr. Jurat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*