L’Ajuntament de Xest destina 300.000 euros en ajudes per als negocis locals afectats per la crisi del Covid-19

Una imagen de la localidad de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Properament es publicaran al tauler d’anuncis de l’Ajuntament les bases reguladores dels ajuts destinats a les persones autònomes que van haver de tancar els seus negocis a causa de la pandèmia o que van veure disminuïts els seus ingressos substancialment. Aquestes subvencions s’emmarquen dins el Pla Reactiva Xest, acordat entre tots els grups polítics amb representació en el ple i que preveu més de 60 mesures per pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 a la població.

Quanties

Aquells negocis que van tancar durant l’estat d’alarma podran sol·licitar un ajut de 1.600 euros. D’altra banda, els negocis que van veure disminuïts els seus ingressos entre un 56 i 74 per cent podran optar a 800 euros i, aquells amb una minva d’entre el 40 i el 55 per cent, podran sol·licitar 500 euros.

“Es tracta d’unes ajudes sense precedents a Xest, fruit de la feina conjunta de l’equip de govern i l’oposició, amb l’únic objectiu d’actuar per alleujar els efectes de la crisi”, apunta l’alcalde, José Morell. “Estem orgullosos de posar en marxa unes subvencions per als nostres negocis superiors a moltes localitats de la província; estem per sobre fins i tot d’alguns municipis considerablement més grans que Xest en el nostre entorn”.

Per la seua banda, el regidor d’Ocupació, José Vicente Guijarro, també ha subratllat la importància d’arribar a aquest tipus d’acords pel benestar de la població. “Hi ha sectors productius que s’han vist molt afectats per la crisi de la COVID-19 i els mesos de confinament van ser terribles per a ells. Entre tots els grups polítics amb representació en el ple vam arribar a un consens per impulsar diferents mesures, entre les que estan aquests ajuts per als comerços i les persones autònomes de la localitat; les bases ja estan llestes i es publicaran en els propers dies. Paral·lelament, hem contactat amb els gestors fiscals del municipi per informar-los sobre el procediment, ja que seran els primers a interpretar les bases per sol·licitar els ajuts, i també hem contractat una administrativa, que s’encarregarà de revisar la documentació per agilitar els pagaments ” .

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*