Sanitat detecta 235 casos nous de coronavirus per PCR entre ells un brot social de 5 persones a Xiva

Una imagen panorámica de Chiva.
Una imagen panorámica de Chiva.

Post també disponible en: Castellano

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’actualització d’aquest dimecres 235 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 13.244 persones. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat el treball de Salut Pública per al control i seguiment dels diferents brots que estan apareixent en els últims dies. En aquesta línia, ha explicat que “lògicament és preocupant el creixement de positius, però les mesures de control que s’estan adoptant funcionen i aquest seguiment dels brots comporta la realització de 5.000 PCR a el dia, molt dirigides a la detecció precoç dels casos . Actuar d’aquesta manera fa que es detectin més casos positius i ens permet seguir la traçabilitat de virus a la Comunitat “. No obstant això, la consellera de Sanitat ha tornat a inicidir en la necessitat de “no relaxar les mesures de seguretat i prevenció en l’àmbit de les celebracions privades”, ja que segueixen apareixent brots relacionats amb aquest àmbit de relació social.

En aquest sentit, Ana Barceló ha informat d’un nou brot a Xiva amb 5 casos i detectat en l’àmbit social

Entre els brots anteriors, destaca el de València on després de les investigacions realitzades sobre 5 brots familiars anteriors, més un altre d’origen social, Salut Pública ha conclòs que aquests 6 brots tenen un origen comú en un únic àmbit social, de manera que els 33 casos positius passen a ser tots part d’un únic brot de caràcter social.

Per províncies, el nombre de nous casos és el següent: 17 a la de Castelló (1.829 en total); 64 a la d’Alacant (4.451 en total); 135 a la de València (6.938 en total); i 19 casos sense assignar, que se sumen als 7 pendents de dies anteriors.

D’altra banda, s’han donat 103 altes a pacients amb coronavirus, de manera que el total de persones curades ascendeix ja a 18.282 persones: 2.585 a Castelló, 6.058 a Alacant i 9.637 a València, a més de 2 a casos no assignats.

D’aquesta manera, a hores d’ara hi ha actius 1.303 casos, fet que suposa un 6,19% de l’total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 88 persones ingressades: 12 a la província de Castelló, sense pacients en UCI; 27 a la província d’Alacant, d’ells 5 a la UCI; i 49 a la província de València, 5 d’ells en UCI.

No s’ha registrat cap mort per coronavirus des de l’última actualització, de manera que el total de defuncions es manté en 1.478 persones: 227 a la província de Castelló, 513 a la d’Alacant i 738 a la província de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció de l’coronavirus ascendeix a 578.145, de les quals 445.662 han estat a través de PCR i 132.483 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap mort des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 35 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 11 centres: 1 a la província de Castelló, 3 a la d’Alacant i 7 a la de València.

  • Residents nous positius: 0
  • Treballadors nous positius: 0
  • Residents morts: 0

A hores d’ara, es troba sota vigilància activa de control sanitari sol 1 residència a la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d’Alacant i 1 a la província de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*