El Departament de Salut de Manises inverteix 900.000 euros en projectes de formació per als seus professionals

Post també disponible en: Castellano

Aquest pressupost està destinat al finançament d’activitats lligades al desenvolupament i la promoció de projectes de formació, investigació i docència

Gràcies a aquesta inversió es podran desenvolupar tant activitats col·lectives com individuals, projectes d’investigació i estades formatives de sanitaris d’Atenció Primària i Hospital

En 2021 ja es va invertir prop de 500.000€ i es van dedicar més de 90.000 hores de formació dels quals es van beneficiar més de 700 treballadors

El Departament de Salut de Manises preveu invertir durant 2022 més de 500.000 € en projectes de formació, investigació i docència dels seus professionals. A aquesta xifra se sumarà l’excedent pressupostari de l’anterior convocatòria de beques que ascendeix a 400.000€€, la qual cosa suma un total de 900.000€. En la seua segona edició, aquestes beques liderades per la Comissió de Docència de l’àrea sanitària tenen com a principal objectiu fer possible que tots els projectes de l’equip de professionals de l’àrea de salut tiren avant. 

En aquesta segona edició el Departament de Salut de Manises posarà en marxa tant activitats formatives col·lectives com individuals per a la plantilla de l’Hospital i Centres de Salut pertanyents a l’àrea, havent adquirit especial rellevància i notorietat l’àmbit d’Investigació. “Invertir en formació, investigació i docència és una prioritat per a nosaltres ja que són els pilars fonamentals per a progressar en la qualitat de l’assistència sanitària als nostres pacients fomentant la iniciativa dels nostres professionals”, explica el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises. 

Per part seua, l’any passat, més de 700 professionals ja es van beneficiar d’aquestes activitats, en les quals es va invertir més de 500.000 € i a les quals es van dedicar més de 90.000 hores de formació. Entre ells, es troba l’equip del Servei d’Urgències de l’Hospital de Manises que va rebre una beca dins de l’àrea d’investigació i formació. La cap del Servei, la Dra. Rosa Ruiz, explica que “totes aquestes oportunitats de formació tenen sempre benefici tant a nivell professional del personal que formem part de l’equip de Manises, així com per al pacient, ja que aquesta capacitació que aconseguim redunda directament en la millora de l’atenció sanitària”. 

Un altre col·lectiu que va poder beneficiar-se d’aquestes beques de formació va ser el d’Infermeria. Tal com explica el Supervisor Adjunt a la Direcció d’Infermeria del Departament de Salut de Manises, Juanjo Oliver, “destinem la beca rebuda a una formació específica que ens ha permés descobrir estratègies i aprendre habilitats a l’hora de gestionar serveis i equips de treball la finalitat principal del qual és l’atenció als pacients. Si un servei és gestionat de la millor forma possible i un equip humà està motivat i funciona de manera correcta, tot això impactarà de manera positiva en la qualitat dels serveis i cures que oferim”. 

En la seua primera convocatòria, el Departament de Salut de Manises va finançar per als seus professionals 50 màsters i estudis de postgrau, dues estades formatives, 66 activitats formatives individuals i 20 cursos de formació col·lectiva interna. “Hem fet un esforç extraordinari per a la dotació de recursos humans i materials als projectes d’investigació i docència aprovats. Un programa que ha tingut un gran èxit en el seu acolliment i que sens dubte afavorirà el creixement personal i professional de les persones que integren el Departament de Salut de Manises”, ha conclòs el gerent del centre sanitari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*