El Departament de Salut de Manises reduïx un 55% les emissions de carboni

Post també disponible en: Castellano

Els centres sanitaris dependents d’este departament han renovat per tercer any consecutiu el segell de registre d’empremta de carboni que concedix el Ministeri per a la Transició Ecològica

Este distintiu reflectix el grau d’esforç de les entitats en la lluita contra el canvi climàtic a tres nivells: càlcul, reducció i compensació de l’empremta de carboni

L’edifici de l’Hospital compta amb un parc solar de 300 metres quadrats que genera 12.000 litres diaris d’aigua calenta sanitària per a autoconsum o 250 captadors solars capaços de produir 40.000 Wp d’energia elèctrica

El Departament de Salut de Manises renova per tercer any consecutiu el segell de registre de Petjada de Carboni que concedeix el Ministeri per a la Transició Ecològica a entitats compromeses en la lluita contra el canvi climàtic i que reflecteix la tasca dels centres hospitalaris dependents de Departament en el càlcul, reducció i compensació de la petjada de carboni. I és que l’Hospital ha reduït en un 55% les seves emissions de carboni des de 2013 gràcies a la seva aposta per un pla de gestió sostenible que es porta aplicant en tots els centres sanitaris de el Departament.

En aquesta línia, el Dr. Ricardo Trujillo, gerent de el Departament de Salut de Manises recorda que “un dels nostres objectius com a Departament ha estat l’aposta pel compromís amb el medi ambient, el que comporta la reducció de les emissions de gasos nocius. És un compromís que vam adquirir fa ja tres anys i que volem que mantenir ja que som conscients de la importància que això comporta”. “Per a això, hem posat en marxa diversos projectes d’eficiència energètica entre ells un sistema d’il·luminació amb tecnologia LED”, explica Iván Ruiz, responsable d’infraestructures de el Departament de Salut.

Aquesta reducció en les emissions de carboni es deuen a la inversió realitzada l’any passat per millorar els rendiments dels sistemes de producció de fred i de calor, ajustant i millorant els sistemes de producció i distribució d’aigua calenta sanitària, reduint així la despesa en consum de gas associat a aquest sistema i finalment, gràcies a la instal·lació d’un mètode de monitorització en temps real dels principals consums elèctrics de centre hospitalari i nou centres de salut distribuïts en els 14 municipis als quals dóna servei el Departament.

Edifici sostenible

L’edifici de l’propi Hospital compta amb un parc solar de 300 metres quadrats, instal·lat a la coberta de l’edifici, que permet generar aproximadament 12.000 litres diaris d’aigua calenta sanitària per a autoconsum. També disposa de 250 captadors solars capaços de produir 40.000 Wp d’energia elèctrica. Les àmplies zones enjardinades de l’hospital, uns 10.000 metres quadrats dels 55.000 metres quadrats de la parcel·la, es reguen per goteig amb l’aigua sobrant de l’procés d’osmosi inversa que abasteix l’hospital. Per a la seva emmagatzematge, hi ha dos aljubs. També l’aparcament compta amb ventilació natural.

Finalment, està dotat de sistemes per evitar la contaminació creuada i recuperar energia, així com de sensors per al bombeig d’aigua de refrigeració i calefacció. Els sistemes de distribució d’aire per cabal variable, les calderes d’alt rendiment i els grups refredadors d’alta eficiència contribueixen també a l’estalvi energètic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*