El Departament de Salut de Manises represa les activitats de pilates per a embarassades

Young pregnant women sitting on the ball for exercises in the gym.

Post també disponible en: Castellano

Aquestes activitats grupals es desenvolupen de manera presencial durant els mesos d’estiu en els centres de salut de l’àrea sanitària

La pràctica d’aquesta mena d’exercicis forma part del programa de preparació al part que imparteixen els professionals sanitaris de l’àrea

Dra. Carla Talens, fisioterapeuta de l’Hospital de Manises: “Durant l’embaràs s’aconsellen també exercicis aeròbics, com la natació, que pot iniciar-se des del segon trimestre fins a final d’embaràs”

El pilates és un dels exercicis que més practiquen les dones durant el període de gestació. Això es deu al fet que és l’activitat física més recomanada pels especialistes per a treballar la musculatura abdominal que ajudarà a superar els moments de major esforç, no sols durant l’embaràs, sinó també durant el moment del part. Per això, el Departament de Salut de Manises ha représ les sessions grupals de pilates en els centres de salut de l’àrea sanitària

Aquestes sessions que estan destinades a la població protegida de l’àrea sanitària, tenen un doble objectiu per a les mamàs que acudeixen. “En primer lloc, evidentment, que les mamàs es preparen per al moment del part i visquen l’embaràs amb la millor preparació física. I d’altra banda, les activitats en grup permeten compartir les experiències pròpies, resoldre dubtes o rebre suport el que és beneficiós per a reduir estrés”, explica l’especialista.

La pràctica de pilates es recomana entre les dones embarassades a partir del segon trimestre, que és quan es recomana iniciar la pràctica de qualsevol exercici físic. “No és requisit indispensable per al pilates en embarassades haver-lo practicat amb anterioritat. Es poden iniciar en el pilates en l’embaràs sense haver-lo practicat anteriorment, ja que són classes adequades a aquesta situació”, explica la Dra. Talens.

A més, durant l’embaràs s’aconsellen també exercicis aeròbics, com la natació, que pot iniciar-se des del segon trimestre fins a final d’embaràs, així com explica la fisioterapeuta de l’Hospital de Manises. Aquest tipus d’exercicis “són beneficiosos per a reduir l’estrés i millorar la sensació de benestar degut a l’alliberament de endorfinas que es produeix durant i després de la pràctica”, conclou.

Pilates també en el postpart

La maternitat comporta importants canvis físics tant en els moments de gestació com després del moment del part, per la qual cosa el treball físic permet controlar aquests canvis per a reduir els riscos que aquests canvis puguen tindre sobre la salut. Tal com indica la fisioterapeuta de l’Hospital de Manises, el pilates permet “reduir principalment les diástasis patològiques i la hipotonia abdominal greu”.

“En la revisió postpart s’explora l’abdomen i perineu per a determinar el seu estat i veure si són necessàries pautes per a practicar pilates en el domicili o un tractament amb consulta, en els casos que així ho requerisquen”, explica la Dra. Talens. Així, es valoraran necessitats i objectius a aconseguir perquè es recupere la funcionalitat de l’abdomen i perineu progressivament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*