El Director General de Centres Docents participa en la jornada sobre el 50 aniversari del Complex Educatiu de Xest

Post també disponible en: Castellano

Una altra jornada del cinquantenari reuneix responsables autonòmics d’Educació entorn a projectes d’innovació i sostenibilitat del CIP-FP

Una nova jornada, organitzada dins de les activitats del 50 aniversari de l’obertura del Complex Educatiu de Cheste, acull la visita del Director General de Centres Docents de la Generalitat Valenciana Ximo Carrión. Després de la reunió amb Lucas Ferrando Director-Gerent del complex per a tractar aspectes del començament del curs 2021-2022, la visita es va centrar en sengles projectes d’innovació i sostenibilitat elaborats per l’alumnat del CIP-FP Cheste. 

“Era obligada la visita a aquest Complex i més en el seu aniversari. Comprovar la realitat dels nostres centres ens encoratja en la responsabilitat de millorar dia a dia els recursos educatius públics. Vinc a reafirmar el compromís amb el Cecheste”, afirmava el Director General de Centres. 

Al costat de Carrión, la Directora dels Serveis Territorials d’Educació a València Carmina Valenta i el Director General de Formació Professional Manuel Gomicia, van comprovar les evolucions de la robòtica treballada en el Cicle Superior d’Automatització i Robòtica Industrial. La demostració en el Taller 3 va ser a càrrec, en aquest cas, dels alumnes del cicle els qui en una distesa xarrada van rebre la gratitud del Director General pel seu esforç i dedicació a la Formació Professional, formació que sens dubte els garanteix millors oportunitats de coneixement i ocupabilitat.

Canvi energètic sostenible

La formació en matemàtica i física del Director General de Centres serviria de base per a rebre les explicacions sobre el projecte de punts de recàrrega i energia sostenible que l’alumnat i professorat de 2o curs del Cicle Superior de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats va posar en marxa recentment. Les paraules del professor Agustín Valverde “El complex és un centre que aposta prioritàriament per un canvi energètic sostenible i conseqüentment per una mobilitat sostenible” eren el pòrtic del projecte realitzat.
Aquest projecte suposa ser el primer centre educatiu a disposar d’un carregador de vehicles elèctrics i, al seu torn, prestar servei a aquesta comunitat educativa. El punt de càrrega de tipus 2, de 22 kw de potència és de càrrega semi-ràpida per a 2 vehicles EV. Completament verd està alimentat per plaques fotovoltáicas, instal·lacions de les quals el CIPFP és capdavanter, així com en l’autoconsum. En aquest projecte han col·laborat molt estretament tant l’empresa U2C, la Porsche i també RUGAR. 

Projecte FILVERPURIS 

La tercera parada de la visita es va realitzar en els exteriors de les aules del Cicle Superior en Educació i Control Mediambiental (ECA). Es tractava de conéixer els detalls del projecte emmarcat en el projecte “Investiga! Salva el planeta!” de l’Institut d’Enginyeria de l’aigua i Medi Ambient de la UPV coordinat per la professora Inmaculada Romero, i la Fundació Ciència i Tecnologia. 

“L’aigua s’ha convertit en un bé escàs i un cicle sostenible reduint l’aportació de contaminants als aqüífers és fonamental. D’altra banda l’objectiu de fam zero passa per aconseguir la sostenibilitat de la indústria porcina i minimitzar l’impacte produït pels purins generats en les granges productores”. Apuntava el professor Rafael Berenguer. 

El projecte “Filtres verds aplicats a Purins in situ” (FILVERPURIS) tracta de reproduir a escala de laboratori un prototip experimental per a provar l’eficàcia de diverses espècies de plantes i/o bacteris que puguen reduir les quantitats d’urea i amoni en un terreny on l’únic reg siga a base de purins. 

Berenguer va saber motivar a l’alumnat que es va mostrar orgullós de tot el treball que fins ara porten recorregut. Alumnes i alumnes van desgranar els objectius perseguits pel projecte, les característiques dels assajos i la seua voluntat de sumar iniciatives per a aconseguir un canvi paradigmàtic cap a un desenvolupament sostenible del planeta. 

Carrión no va dubtar a col·locar-se els EPIs necessaris per a sumar-se a l’experiment, després de la qual cosa inste els presents a continuar ensenyant el camí per a la sostenibilitat del planeta “sou vosaltres els que ens esteu mostrant l’actitud necessària perquè els qui fins i tot encara no han vingut a aquest món puguen continuar gaudint de la Terra en condicions justes i sostenibles, gràcies per això” 

La comitiva es completava amb el Director del CIP-FP José Pascual Gimenéz i el Direcctor del Centre de Residències José Bermejo. 

Aquesta V jornada s’emmarca dins dels objectius de visibilització, divulgació, i reflexió que persegueix la celebració del 50 Aniversari, així com el de reconeixement de la implicació de l’alumnat i professorat. El Director- Gerent Ferrando ha ressaltat “la importància del suport a la constant activitat innovadora de l’alumnat del nostre centre. Resulta indispensable que els qui protagonitzaran el millor futur sàpien de primera mà que el seu esforç és reconegut per la Generalitat”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*