El grup popular de l’Ajuntament de Bunyol fa una crida a signar les al·legacions contra la macroplanta fotovoltáica

Post també disponible en: Castellano

El grup popular de l’Ajuntament de Bunyol ha emés un comunicat que diu així:

“El dret del poble de Bunyol ha decidir que fer amb el seu terreny està de debò perill. Les bases per a muntar una macroplanta fotovoltaica de més de 50 camps de futbol cada dia estan més prop de la GVA. Amb l’excusa de la guerra, amb l’excusa de la crisi energètica que pateix Europa s’està aprofitant per a obviar el dret dels ajuntaments i la seua població per a decidir què fer amb el seu terreny. Des de mesos arrere, s’ha estat planificant des de la GVA, i amb el silenci del comunicat del PSOE de Bunyol, sobre com serà el territori de Bunyol. Mentre no hagen normes subsidiàries ni un projecte urbanístic per a Bunyol necessitem la signatura per a impedir aquest greuge.

El Grup Popular de Bunyol creu el poble de Bunyol i l’Ajuntament no poden deixar tota la responsabilitat en mans d’una sola plataforma. És moment d’actuar tots junts. No és moment d’ambigüitats i és hora d’actuar.  Aquesta plataforma presenta unes al·legacions a les quals el Partit Popular de Bunyol se suma i a la qual sol·licita que tota la ciutadania també ho faça. Ens queden 15 dies per a recollir signatures. No és una transició energètica organitzada, clara i eficient. És una “imposició molt “-estructurada” que ens enxampa desprevinguts com a poble, sense una avaluació d’impacte ambiental real. 

Els arguments que esgrimim perquè la població de Bunyol se sume a aquesta iniciativa popular d’una plataforma de Bunyol són les següents:

  1. Falta mínima de planificació en aquesta mal anomenada sobirania energètica, 45 hectàrees del nostre municipi no poden ser usades sense organització territorial adequada.
  2. El Poble de Bunyol no rebrà una rebaixa real en la factura de la llum, ni anirà directa al nostre municipi. No solucionarà els problemes reals que tenim amb l’encariment de la llum. 
  3. És un paisatge agroforestal de secà, amb oliveres i garroferes centenàries, parcel·les de regadiu i algunes zones forestals. 
  4. És una zona usada tant per senderistes, “correores” com per caçadors que mereix ser respectada i valorada pel que realment és.
  5. Pràcticament quasi tot s’ha fet a colp de decret aprofitant la pandèmia (abans de la guerra)  i ara aprofitant la invasió de Rússia sobre Ucraïna com a excusa. Sense diàleg real.
  6. Es vulnera el dret a decidir del poble de Bunyol i la seua ciutadania sobre com volem creure i organitzar-nos. La macroplanta estarà durant 20 anys o més.
  7. Renovables sí, però no d’aquesta manera”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*