El Liceu de Xest s’omple en la cloenda de la mostra de teatre amb el lliurament de premis i el musical “Grease”

El Liceo de Cheste se llena en la clausura de la muestra de teatro con la entrega de premios y el musical Grease.
El Liceo de Cheste se llena en la clausura de la muestra de teatro con la entrega de premios y el musical Grease.

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 30 de novembre, el teatre Liceu va acollir de cloenda de la vintè tercera edició de la Mostra de Teatre no Professional de Xest amb el lliurament de premis i el musical Grease de la companyia local A l’Compàs.

Discursos

Com cada any, la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana està present en aquest acte, en aquesta ocasió a través del seu vicepresident, Enrique Tebar, que va dedicar unes paraules a el públic. “Vull felicitar el poble de Xest i a la corporació municipal per tenir la sensibilitat de mantenir viva aquesta mostra de teatre que ha arribat al seu vintè tercera edició. Al meu poble, Benetússer, anem per la dotzena mostra i estic desitjant arribar tan lluny com aquí. Nosaltres som dues agrupacions, vosaltres 3; però el que més enveja sana em fa és veure com el grup A el Compàs, format per gent jove, està iniciant-se en el món de l’teatre a través de el musical, ja que és una faceta que els grups amateur no solem tocar, chapeau per aquests joves “. En el seu discurs Tebar també va anunciar que des de la federació “s’està treballant per poder comptar pròximament amb una mostra infantil i juvenil”.

Abans del lliurament de premis la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente va dedicar unes paraules d’agraïment als i les integrants de les companyies participants dins de concurs ia les que han completat la programació de la mostra sense optar a premi “pel seu amor a l’ teatre, la seva dedicació i per compartir el seu treball representant fragments de vida “. També hi va haver agraïments per als membres de jurat, Juan Luis Rodrigo, Clive Carthew, Bàrbara de Lacruz, Óscar Bayo, Fernando Montsó, Miguel de la Creu, Maria de la Creu, Jaime Martínez, Natividad Requena, Mª Carmen Corberán, José Casas; la tècnic municipal de Cultura, Begoña Manzanera, Sonoc i, especialment, a el públic. “Al teatre no hi ha més límit que la imaginació, és per això que des de l’Ajuntament continuarem potenciant aquesta mostra de teatre i els convidem a tots i totes a ser activistes en la seva promoció i difusió, perquè cada diumenge el Liceu es ompli d’expectació i de vida, tardor després tardor, any rere any “.

Lliurament de premis

La companyia La Barraca de Federico va ser la gran triomfadora de la nit, guanyadora de quatre dels sis premis d’aquesta edició amb la seva obra El senyor Ibrahim i les flors de l’Alcorà: millor direcció, per César Gil; millor interpretació masculina, per a Carlos Manrique en el paper de senyor Ibrahim; millor espectacle i favorit de el públic. Les altres companyies guardonades van ser Desnonament Teatre, amb la seva obra Chiquilladas, a la millor escenografia, i paraskenia Teatre, amb l’obra La vinya, guanyadora de el premi a la millor interpretació femenina, per Padro Amor.

Grease, el musical

Abans de donar pas a la representació, Óscar Bayo i Bàrbara de Lacruz, conductors de l’acte i participants en el musical, van proposar a el públic un viatge en el temps. “Anem a retrocedir a 1979, any en què es va estrenar Grease a Xest, quan el Teatre Goya va decidir passar la pel·lícula en una tarda d’hivern. Tanqueu els ulls, recordeu la il·lusió que teníeu per veure-la, l’olor de crispetes i la calor de cinema; comença la representació i el cos us vibra amb la música, us emocioneu i se us obre el cor. Avui, reviviu aquest moment, torneu a l’edat a la qual vau veure Grease per primera vegada i esperem que vibréis amb nosaltres i recordeu per sempre el viatge a l’passat que avui esteu a punt de reviure “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*