El Ministeri de Sanitat autoritza a tots els departaments de salut la Comunitat a passar a partir d’dilluns a la Fase 1

Post també disponible en: Castellano

El Ministeri de Sanitat ha decidit aquesta tarda, finalment, que els 14 departaments de salut que faltaven a la Comunitat Valenciana passin a la fase 1, per la qual cosa tota la Comunitat pujarà de fase a partir de dilluns que ve, 18 de maig.

D’aquesta manera, als actuals deu departaments de Requena-Utiel, Vinaròs, Gandia, Xàtiva-Ontinyent, Alcoi, Dénia, la Marina Baixa, Elda Oriola i Torrevella se sumaran als altres 14 entre els quals es troba el de Manises, a què estan adscrits la majoria de pobles de la Foia de Bunyol-Xiva; així com els pertanyents als hospitals de València dels quals depenen la resta de comarques limítrofes de l’àrea metropolitana, com el Camp de Túria o la Ribera Alta.

L’entrada a la Fase 1 permetrà donar més llibertat a nivell de mobilitat i d’activitats productives encara que en altres aspectes la situació es mantindrà igual que en l’actual Fase 0; mentre que per a realitzar exercici no es modifiquen les franges horàries, tot i que les comunitats autònomes podrien adequar exclusivament les de les passejades dels xiquets.

Segons l’Ordre SND / 399/2020, es podrà reobrir a el públic els establiments i locals comercials minoristes i d’activitats de serveis professionals l’activitat s’hagués suspès després de la declaració de l’estat d’alarma si la seva superfície no supera els 400 metres quadrats.

Dins d’aquesta primera fase també es podrà anar als bars i als restaurants que disposin de terrasses; així com reunir-nos en altres domicilis sempre que no superem les deu persones i sense sortir de la nostra província. També està permès el desplaçament a segones residències dins de la mateixa província.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*