El PCPV-EUPV Foia de Bunyol-Xiva i d’Utiel-Requena dóna suport a la convocatòria de mobilització per la pujada del Salari Mínim Interprofessional

Post també disponible en: Castellano

Els sindicats de classe CCOO i UGT han convocat per aquest proper dijous 11 de febrer una jornada de lluita per reclamar que el govern aprove la pujada de l’Salari Mínim Interprofessional, la derogació de la reforma laboral i en defensa de les pensions, perquè no es introdueixin reformes que dificulten l’accés a les pensions públiques i representin amenaces per reduir la quantia de les pensions contributives.

La jornada de mobilització i de lluita consistirà en la realització de concentracions de treballadors i els sindicats aquest dimecres davant de les delegacions de govern de totes les comunitats autònomes. A València la concentració davant delegació de govern es produirà a les 12 del migdia.

El Partit Comunista del País Valencià-PCE i EUPV donem suport plenament aquestes reivindicacions en defensa de la classe treballadora. Cal que el govern acorde i a la pujada del SMI en un moment en què gran part de les treballadores i treballadors estan sotmesos a relacions laborals de precarietat i amb salaris de pobresa. Cal que el SMI, que afecta tota la classe treballadora que rep menys de 13.000 euros anuals en els seus salaris i que són milions de persones, puge fins al menys els 1200 euros a l’mes. Com afirma Yolanda Díaz, ministre de treball i militant comunista, amb els 950 euros actuals de SMI no es pot viure i àmplia la pobresa al nostre país, a més quan s’ha aprovat les pujades dels salaris dels funcionaris i de les pensions no és just que seguisca congelat el SMI. Així mateix s’exigeix ​​la derogació de la reforma laboral de 2012 aprovada pel govern de PP i que per l’únic que ha servit és per precaritzar l’ocupació, abusar dels contractes temporals i restar el poder de negociació col·lectiva als sindicats, individualitzant les relacions laborals entre treballadors i empresaris, una reforma neoliberal que pretenia i està aconseguint desprotegir més i més a milions de treballadors. Finalment es reivindica que fora de l’acord del Pacte de Toledo no intente el ministre de la Seguretat social endurir l’accés a les pensions contributives i introduir factors que tendeixen a la reducció de la quantia de les pensions, proposant reformes com l’ampliació a 35 anys per al càlcul de diners a rebre pels treballadors en la seua pensió quan es jubilen.

Els ministeris de l’àrea econòmica de govern estan posant fre als drets de la classe treballadora i tot i que des del Ministeri de Treball s’han aprovat més de 725.000 ERTES per protegir els treballadors i treballadores dels acomiadaments, a el menys mentre duri l’Estat d’Alarma, altres reformes com la pujada de l’SMI, la nova reforma laboral amb la derogació de la reforma laboral de l’any 2012 i la protecció dels drets adquirits dels i les pensionistes s’estan incomplint per l’orientació neoliberal i més favorable a les patronals de els ministeris d’economia, hisenda i seguretat social.

És necessària la mobilització social i laboral, encara en aquestes condicions tan difícils que imposa la pandèmia, perquè els acords de l’pacte progressista de govern PSOE-UP han de complir-se quan abans davant la lamentable situació per la qual està passant la classe treballadora i sectors populars de la societat.

Fem una crida des del PCE i des d’EUPV a secundar les mobilitzacions de dijous 11 de febrer, sempre respectant les mesures sanitàries de seguretat, braç a braç amb els sindicats de classe, sempre al costat de la classe treballadora i altres capes populars de la societat. D’aquesta crisi si es surt però només amb major justícia social i major igualtat.

ARA SÍ TOCA! ¡PUJADA JA DEL SMI! ¡DEROGACIÓ DE LA REFORMA LABORAL DEL PP! ¡LES PENSIONS ES DEFENSEN!

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*