El Ple de l’Ajuntament de Xest prorroga el conveni amb la Epsar

Post també disponible en: Castellano

Ahir, dijous 25 de maig, es va celebrar una sessió de ple extraordinària per a l’aprovació de diferents punts. 

Conveni EPSAR
El ple va ratificar la pròrroga del conveni de la EPSAR (Entitat de Sanejament d’Aigües de la Generalitat Valenciana) amb els vots a favor del grup socialista i Esquerra Unida i l’abstenció de Compromís. La signatura de l’acord es va aprovar a Xest per unanimitat en el ple de 7 de març de 2019 amb la finalitat de construir la EDAR (Estació depuradora d’aigües residuals) mancomunada per a Xest i Xiva.

Carretera d’accés al Circuit
Altre punt del ple va ser l’aprovació, per unanimitat, de la sol·licitud de cessió de la titularitat a la Generalitat Valenciana d’un tram de la CV-385 situat entre els termes de Xest i Xiva, en un dels accessos al Circuit Ricardo Tormo, que està en mal estat. D’aquesta manera la Diputació de València podrà habilitar un projecte de millora integral de la carretera.

Bonificacions en l’IBI
El Ple va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança municipal de l’IBI per a incloure una bonificació a les persones i empreses que tinguen instal·lades plaques solars en els seus habitatges, aplicable des de l’1 de gener de 2022. Aquesta mesura es va prendre després de l’aprovació d’una moció presentada per Compromís en 2021, en la qual s’incloïa aquesta proposta.

Espai Respir
En la sessió plenària també es va presentar una moció de la Fundació cajacheste per a la posada en marxa d’un projecte pilot de “Espai respire” per a persones majors. Amb la seua aprovació l’entitat ja té llum verda per a començar amb els tràmits per al seu desenvolupament i l’Ajuntament pot iniciar un expedient de modificació de l’annex de subvencions per a dotar una partida amb 15.000 euros en una subvenció per a la fundació.

Subvencions per als regants
També per unanimitat es va aprovar la moció que sol·licita la concessió de 150.000 euros en subvencions a les comunitats de regants chestanas per a compensar la inflació i la pujada dels costos d’energètics i de producció.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*