El president del PPCV, Carlos Mazón, visita Godelleta

Post també disponible en: Castellano

Carlos Mazón ha visitat esta setmana la Cooperativa Vinícola Sant Pere Apóstol, el pou i la bassa de rebombament de la comunitat de regants de Godelleta i la planta de reciclatge ECOVISA. El president del PPCV ha afirmat que “és fonamental que el Govern de Sánchez incloga en el Pla Hidrològic del Xúquer la transferència d’aigua des del Pantà d’Alarcón fins a la Comunitat Valenciana tal com s’ha efectuat des de sempre”.

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha denunciat que el President de la Generalitat, Ximo Puig, “és incapaç de defensar els interessos del camp valencià ni a Brussel·les ni davant el Govern de Sánchez”

“No podem permetre que Sánchez continue perjudicant els regants de la Comunitat Valenciana. Primer ha sigut el transvasament Tajo-Segura i ara també perilla el reg per als usuaris de l’embassament d’Alarcón”, ha assegurat.

Mazón ha assegurat que el PPCV està “molt preocupat” per la situació de camp i de l’agricultura, “que es troba en una situació agònica”. “I el govern socialista, a través de Confederacions hidrogràfiques i del propi Ministeri s’està aprofitant d’aquesta situació”, ha assenyalat.

El president del PPCV ha lamentat que la Comunitat Valenciana “lidera l’abandó nacional de terres cultivades i a aquesta dramàtica situació s’uneixen els problemes d’extensió de plagues sense control, la pujada de costos energètics i tributaris i les retallades d’aigua per a regar”.

“De nou assistim a una falta de coordinació entre el Consell de Puig i el Govern de Sánchez i que només té uns perjudicats que són els regants valencians”, ha afirmat Mazón. El dirigent popular ha afirmat que “es prenen decisions que no tenen cap sentit. Es trenquen tots els consensos històrics, des del punt de vista de l’aigua i del transvasament i Puig no fa res. No té influència davant Brussel·les, no reivindica al Govern de Sánchez”.

Així, Mazón ha assegurat que “Puig baixa els braços i no exigeix l’aigua, els tractaments i les ajudes que necessita el camp valencià. En el camp fa falta gent que sàpia d’agricultura i no que estiga en els despatxos”.

“La Generalitat permet tots els dies que no es respecten els drets que tenim enfront dels drets dels altres. I és el moment de dir ja n’hi ha prou i preguntar-se on està Puig per a defensar al sector”, ha manifestat. El president del PPCV ha exigit a Puig que es pose “del costat dels regants valencians i que no permeta que el Govern de Sánchez ens humilie més i empobrisca més al sector agrari”.

“Hem d’alçar la veu i ser referents per a defensar el camp valencià. La irrellevància a Espanya i a Brussel·les de Puig ha fet que no s’implante el tractament en fred a la taronja importada, quan portava des del 29 de gener, celebrant el pas important que suposa per a la protecció dels cítrics valencians enfront de les plagues i la competència deslleial”.

Aposta pel cooperativisme

Carlos Mazón ha reiterat “l’aposta pel cooperativisme com a fórmula de creació d’ocupació i arrelament al territori. És un model històric, profundament valencià i amb futur, que hem secundat quan governàvem i tornarem a fer-ho”.

Així, Mazón ha anunciat que “eliminarem traves, reduirem costos per a l’agricultor i millorarem el seu tractament fiscal perquè tenim el compromís ferm d’estar al costat d’ells, com a sector tradicional valencià, i interlocutors qualificats de la realitat econòmica de la nostra terra”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*