El PRyA participa en la històrica trobada municipalista a Madrid per a crear una Confederació Municipalista a nivell estatal

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, a l’Hotel Novotel Center de Madrid, es va dur a terme una trobada sense precedents per al municipalisme espanyol. Més de 500 alcaldes, regidors i diputats provincials, tots independents i representants de cada racó del país, s’han reunit en una convenció que transcendeix les divisions geogràfiques i partidistes, abordant de front els desafiaments actuals que enfronta el municipalisme.

La jornada, en la qual va participar el Partit de Requena i Llogarets (PRyA), es va iniciar amb un minut de silenci per les víctimes de l’incendi ocorregut a València, per part seua, David García, alcalde de Nules, ha sigut l’encarregat d’inaugurar l’acte expressant la seua gratitud: “Fa escassos mesos això era un somni, hui s’ha materialitzat en una realitat. Hui ens hem reunit els representants de la força municipalista, la tercera força del país en nombre de càrrecs públics en l’àmbit local”. 

Després de la benvinguda, han tingut lloc tres taules redones que han abordat els reptes, problemàtiques i desafiaments a curt i mitjà termini del municipalisme, així com la necessitat de cooperació i col·laboració per a un municipalisme organitzat. En la primera han participat els alcaldes de la Línia de la Concepció, Juan Franco; Jesús Giménez, regidor a Cartagena; Alfredo García-Plata, ex alcalde i actual regidor en Torrelodones; María Dolores Almarcha, alcaldessa de Montealegre del Castillo; Montse Cervera, alcaldessa de Loriguilla; i ha estat moderada per Ángel Montealegre, president de UCIN. En la segona han participat Ana Sala, alcaldessa de Calp; Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent; Ginés Campillo, alcalde de Mazarrón; Iván Fernández, alcalde de Serranillos de la Vall; Óscar Hernández, alcalde de Agüimes; i ha sigut moderada per Ana Calatayud, regidor a Carcaixent.

En la mateixa línia, també s’ha abordat la importància de la presència del municipalisme en les Diputacions Provincials i Capítols Insulars per a assegurar que les veus locals siguen escoltades. Sobre aquest tema, han participat en aquesta taula Natalia Enguix, vicepresidenta primera de la Diputació de València; Javier Vidal, vicepresident segon de la Diputació de Cadis; Eloy Vaig prendre, diputat provincial a Zamora; Belén Esteban, diputada provincial de Burgos; Pere Garriga, diputat provincial de Girona; i ha sigut moderada per Antonio Linaje, alcalde d’Aranda de Duero.

En la segona part de la convenció s’ha dut a terme l’assemblea constituent de la Confederació Municipalista. S’han llegit els partits assistents promotors, entre els quals figura el PRyA, i s’ha constituït la mesa de l’assemblea constituent. Per unanimitat, s’han aprovat el manifest fundacional i els estatuts i el nom d’Unió Municipalista per a la nova confederació.

Per a la seua clausura, s’ha triat l’Executiva i una Comissió de Garanties. L’alcalde de Nules, David García, ha sigut nomenat primer president de la Unió Municipalista. Amb tot això, s’ha completat un dia històric i transformador per al municipalisme espanyol. 

Per al PRyA , “aquesta trobada històrica marca un punt d’inflexió per al municipalisme a Espanya, unint a líders locals de diverses procedències en un objectiu comú d’enfortir els nostres municipis i ciutats, i representar millor als nostres ciutadans. En aquest sentit, emocionats pel futur d’aquesta Confederació Municipalista i compromesos a treballar junts per a fer que les nostres veus s’escolten encara més forta en tots els nivells de govern”.

“Des del Partit de Requena i Llogarets estem enormement satisfets amb la creació de la Unió Municipalista, ja que així aconseguim una estructura regional i nacional que abans no teníem i tot això sense renunciar al nostre nom, les nostres sigles i la nostra independència com a partit local a Requena i els seus 25 llogarets”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*