El “Trail de les tres cultures” recorrerà les muntanyes de Chelva el 20 d’octubre

En la localidad de la comarca La Serranía, Chelva (Valencia), tendrá lugar el próximo 20 de octubre el “Trail de las tres culturas”
En la localidad de la comarca La Serranía, Chelva (Valencia), tendrá lugar el próximo 20 de octubre el “Trail de las tres culturas”

Post també disponible en: Castellano

En la localidad de la comarca La Serranía, Chelva (Valencia), tendrá lugar el próximo 20 de octubre el “Trail de las tres culturas”
A la localitat de la comarca Serrans, Xelva (València), tindrà lloc el proper 20 d’octubre el “Trail de les tres cultures”

A la localitat de la comarca Serrans, Xelva (València), tindrà lloc el proper 20 d’octubre el “Trail de les tres cultures”, la XII edició de la “Pujada al Pic Chelva” de 1050 metres d’altitud. La cursa està organitzada per l’Ajuntament de Chelva i col·laboren en ella nombroses associacions d’aquesta vila. La “Pujada al Pic Chelva” està integrada a la “International Trail Running Association” i adherida al decàleg mediambiental promogut per l’Asociacion Espanyola del Trail on es garanteix el respecte cap a l’entorn natural.

El “Trail de les tres cultures” fa referència al fet que Chelva conserva el traçat dels seus barris històrics, a més del cristià, Benacacira (andalusí), Benaeça (mudèjar) i Azoque (sefardita). L’actual XII edició inclou tres proves de diferent dificultat, que promouen la pràctica esportiva de la cursa de muntanya, on a través de camins i senders es descobreix la magnífica riquesa natural de Xelva, inclosa en la Reserva de la Biosfera “Alt Túria”, recentment reconeguda per la UNESCO.

Totes les proves, a celebrar-se el 20 d’octubre, tenen la seva sortida i arribada a la Plaça Major de Chelva. La cursa més curta ( “Sprint Trail”) és de 10,5 quilòmetres (desnivell positiu de 418 metres), i transcorre per la zona del “Cantal”. La següent cursa en dificultat anomenada, “Trail”, és per la zona “Cresta del Mozul” i són 16 els quilòmetres de recorregut (desnivell positiu de 670 metres). I la prova reina “Long Trail” de 30 quilòmetres ens porta, després de passar pel santuari del Remei, a l’àrea de “Les Lomas” (propera al llogaret d’Ahillas) presentant un desnivell positiu de 1220 metres.

En l’edició 2019 del “Trail de les tres cultures” cal destacar la col·laboració especial de la marca esportiva JOMA, i Joyfar seu distribuïdor oficial a Chelva, ja que amb la inscripció a la prova “Long Trail” es regala a cada esportista, i després de la seva participació, unes sabatilles “Joma Trek”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*