El Tribunal Suprem ratifica novament l’exclusió dels municipis de la DO Utiel-Requena del plec de la DO València

Post també disponible en: Castellano

El Tribunal Suprem dóna la raó definitiva a la Denominació d’Origen Protegida Utiel-Requena. El TS ha dictat sentència per tercera vegada per la qual s’obliga rotundament a la DO València a llevar del seu plec de condicions els municipis adscrits a la demarcació geogràfica de la DO Utiel-Requena. És més, insta la Conselleria d’Agricultura que ho faça públic immediatament en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana per a evitar portar a equívocs als consumidors sobre la procedència dels vins de la DO València.
Després de la pronunciació d’aquesta nova sentència concloent, el TS deixa clara la seua posició. El Tribunal ha deixat perfectament clar que la modificació de Conselleria d’Agricultura de 2017, en la qual es van llevar ja els territoris és vàlida i definitiva. És a dir, el TS estima la resolució de la Conselleria de 2017 per la qual s’apartaven els municipis de la DO Utiel-Requena de la zona geogràfica de la DO València, acollint les al·legacions de la primera i, en conseqüència, desestimant el recurs de cassació promogut per la DO València.
L’executivitat de les decisions del TS és ferm. La sentència anterior explicava que en el cas de la DO València, la modificació de la seua demarcació geogràfica operada en les Ordres 13/2011 i 3/2011 no es va ajustar als requisits exigits en la normativa comunitària, al no incloure’s en el Plec de condicions amb el detall requerit el “vincle” de la DO València amb els terrenys situats en els termes municipals inclosos en la DO Utiel-Requena que van ser considerats també com a zona de producció de la DO València.
Els municipis d’aquesta DO Utiel-Requena són: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Requena, Siete Aguas, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*