Els ajuntaments i l’àrea de Cultura Diputació organitzen activitats i visites guiades als jaciments ibers per estiu

Los ayuntamientos y el área de Cultura organizan actividades y visitas guiadas a los yacimientos íberos para verano.
Los ayuntamientos y el área de Cultura organizan actividades y visitas guiadas a los yacimientos íberos para verano.

Post també disponible en: Castellano

Los ayuntamientos y el área de Cultura organizan actividades y visitas guiadas a los yacimientos íberos para verano.
La Cova del Bolomor, jaciment situat a Tavernes de la Valldigna.

L’àrea de Cultura de la Diputació de València, el Museu de Prehistòria de València i diversos ajuntaments proposen per a aquest estiu nombroses activitats per a divulgar les arrels iberes de les comarques valencianes

Aquestes activitats es desenvoluparan en jaciments com el del Puntal dels Llops, la Bastida de les Alcusses o la Cova del Bolomor durant els mesos de juliol i agost

L’àrea de Cultura de la Diputació de València, el Museu de Prehistòria de València i els ajuntaments d’Olocau, Moixent, Tavernes de la Valldigna, Llíria, Caudete de les Fonts, Montcada, Camporrobles, Gàtova, Ademús, Aras de los Olmos, Sagunt i el Villar ofereixen aquest estiu nombroses activitats per difondre el patrimoni arqueològic iber valencià. El programa d’activitats inclou tant visites guiades com tallers didàctics, rutes de senderisme i tasts vinícoles i gastronòmiques que permetran, tant a veïnes i veïns com a les persones visitants, acostar-se a una part fonamental del patrimoni històric i cultural de les comarques de València.

Visita el jaciment de Puntal dels Llops, a Olocau

El jaciment de Puntal dels Llops, ubicat al municipi d’Olocau, a la comarca del Camp de Túria, es podrà visitar gratuïtament amb guia durant els mesos de juliol i agost des de les 9.30 hores fins a les 13.30 hores. El Puntal dels Llops va ser una fortalesa clau per a la defensa i la vigilància del territori edetà, ocupat durant els segles V i II aC i de la qual destaca la seva muralla, la torre de vigilància i un conjunt d’habitacions obertes a un carrer central que recorre longitudinalment l’assentament.

Informació i reserves al 672.794.404 o puntal.llops@olocau.es.

Descobreix la llar del guerrer de Moixent

El jaciment de la Bastida de les Alcusses, situat a Moixent, a la comarca de la Costera, ofereix visites guiades gratuïtes de dimecres a diumenge, de 10:30 a 14:00 hores, des del 15 de juny fins al 15 de setembre. En els mateixos mesos, també es podrà visitar el jaciment de manera lliure, de dimarts a diumenge, de 10:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 19:30 hores. Aquest assentament iber destaca pel seu sistema defensiu conformat per una muralla, diverses torres adossades i quatre portes d’accés.

Informació i reserves al 687.836.717 o 687.836.545 o al correu electrònic labastida@moixent.es.

Visites nocturnes a la Cova del Bolomor

La Cova del Bolomor, jaciment situat a Tavernes de la Valldigna, a la comarca de la Safor, es podrà visitar també amb guia els dies 6 i 13 de juliol i el dia 3 d’agost a les 19 hores. A més, els visitants que així ho desitgin podran gaudir d’una visita guiada nocturna el dia 20 de juliol i el dia 10 d’agost. Bolomor és un jaciment paleolític únic al món, en el qual s’han recuperat al llarg d’anys de treball més de cinquanta mil peces lítiques treballades i prop de mig milió d’ossos, que constitueixen una de les màximes col·leccions fòssils del Plistocè mitjà en Espanya.

Informació i reserves al 645.977.022 o al 962.885.264 o al correu electrònic visitas@bolomor.com.

Descobreix el Tossal de Sant Miquel i el Castellet de Bernabé

El Tossal de Sant Miquel i el Castellet de Bernabé, tots dos situats a la localitat de Llíria, a la comarca de Camp de Túria, podran visitar-se aquest estiu tant de manera lliure com guiada. Les persones visitants que s’apropin fins a Llíria descobriran que el Tossal de Sant Miquel era una gran ciutat habitada entre els segles V i II abans de l’era actual, identificada amb l’antiga Edeta. El Castellet de Bernabé, per la seva banda, és un mas emmurallat destinat a l’explotació agrària i ramadera, ocupat entre els segles V i III aC.

Informació i reserves a Tourist-Info Llíria, al telèfon 962.791.522 o al correu electrònic lliria@touristinfo.net.

Arqueoastronomía i vetllades al vespre a Kelin

Les visites guiades gratuïtes organitzades al jaciment de Kelin, a Caudete de les Fonts, a la comarca de Requena-Utiel, es realitzaran durant els mesos de juliol i agost, de dijous a diumenge, de 9:30 hores fins a les 14:00 hores i de 18:00 hores a 21:00 hores. A més, el 19 de juliol es podrà gaudir d’una jornada de arqueoastronomía i l’1 i el 16 d’agost d’una vetllada al vespre al jaciment. L’antiga ciutat ibèrica de Kelin va viure la seva màxima esplendor al voltant dels segles IV-III aC i va arribar a convertir-se en la capital d’un ampli territori iber.

Informació i reserves al 962.319.002 oa conocekelin@gmail.com.

Coneix el Tòs Pelat, a Moncada

El jaciment ibèric de Tòs Pelat de Montcada, a la comarca de l’Horta Nord, ofereix visites guiades gratuïtes els dies 29 de juny i 27 de juliol, que sortiran des de l’Ermita de Santa Bàrbara a les 10:00 hores. Aquest jaciment compta amb una gran muralla excavada i un sector de grans habitatges, i conserva també part d’un carrer. La seva posició entre les grans ciutats d’Edeta i Arse la va convertir en un important punt comercial entre ambdues.

Informació i reserves al 961.301.752 oa museu@moncada.es.

Gastronomia, senderisme i arqueologia a la Molón de Camporrobles

El Molón de Camporrobles, a la comarca de Requena-Utiel, oferirà visites guiades gratuïtes els dissabtes i festius, de 9:00 a 13:00 hores i de 16:00 a 20:00 hores, i els diumenges de 9:00 a 13:00 hores, al llarg dels mesos de juliol i agost. A part, durant la Setmana Cultural, del 22 al 26 de juliol, i la festa de Ntra. Sra. De l’Assumpció, del 12 al 18 d’agost, s’oferirà als visitants l’activitat ‘Paisatge amb gust’, que consisteix en una visita al jaciment i un tast de vins DO Utiel-Requena, per 5 euros, o un tast de vins DO Utiel-Requena i una degustació de la gastronomia local, per 11 euros. Des del Centre d’Interpretació del Molón també s’ofereix l’activitat de senderisme interpretatiu ‘Ibers al Natural’, que tindrà lloc els dissabtes a les 9:00 hores. De l’Molón de Camporrobles es pot destacar el complex sistema defensiu i algunes estades obertes a un espai central on hi ha una gran cisterna.

Informació i reserves al 637.593.568 o al 962 181 006, així com en el correu Camporrobles.ayuntamiento@cv.gva.es.

Una oportunitat per conèixer el Torrejón d’Gátova

L’assentament ibèric del Torrejón de Gàtova, a la comarca de Camp de Túria, ofereix visites guiades gratuïtes de dilluns a divendres i, prèvia reserva, també durant el cap de setmana. El jaciment consta d’una gran torre rectangular utilitzada entre els segles IV i II aC.

Informació i reserves al 964.126.001 o al correu electrònic ayuntamientogatova@gmail.com.

La Celadilla, del Túria als ibers

El jaciment de la Celadilla d’Ademús, a la comarca del Racó d’Ademús, organitza visites senderistes guiades, sota el títol ‘La Celadilla, del Túria als ibers “, que es realitzen els dilluns, divendres i dissabtes, tot i que també es poden sol·licitar visites en altres horaris. La Celadilla és un assentament iber que va ser un petit llogaret destruïda en un incendi al voltant de l’any 350 aC

Informació i reserves al 978.782.267 o al 673.505.131, o al correu electrònic touristinfo_ademuz@gva.es.

Més activitats a Aras de los Olmos, Sagunt i el Villar

Els municipis d’Aras de los Olmos i de Sagunt, a les comarques dels Serrans i el Camp de Morvedre, respectivament, ofereixen itineraris senderistes senyalitzats que permeten a les persones visitants conèixer el seu patrimoni iber, alhora que gaudeixen d’una agradable ruta natural. Per la seva banda, La Senyal de Villar de l’Arquebisbe es pot visitar de manera lliure, sense necessitat de reserva prèvia.

Més informació a les pàgines web de l’Ajuntament de Llaures dels Olmos, l’Ajuntament de Villar de l’Arquebisbe i el bloc de Sagunt Turisme.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*