Els centres escolars de Bunyol celebraran conjuntament el Dia de la Pau i la no violència en un acte a l’auditori municipal

Los centros escolares de Buñol celebrarán conjuntamente el Día de la Paz y la No Violencia en un acto en el Auditorio Municipal.
Los centros escolares de Buñol celebrarán conjuntamente el Día de la Paz y la No Violencia en un acto en el Auditorio Municipal.

Post també disponible en: Castellano

Los centros escolares de Buñol celebrarán conjuntamente el Día de la Paz y la No Violencia en un acto en el Auditorio Municipal.
Els centres escolars de Bunyol celebraran conjuntament el Dia de la Pau i la No Violència en un acte a l’Auditori Municipal.

Com cada 30 de gener els centres escolars de la localitat duran a terme activitats i actes entorn a aquest dia. L’acte a l’Auditori serà el colofó a les nombroses activitats que dies anteriors s’estan organitzant

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Buñol ha informat que el proper dimecres 30 de gener a les 11,30h es celebrarà el Dia Escolar de la Pau i la No Violència a l’Auditori Municipal de Sant Lluís. En l’acte es realitzarà la lectura d’un manifest-decàleg únic per part de dos alumnes / es de cada centre i un professor de cada centre. També comptarà també amb la interpretació de diverses peces musicals per part de l’IES Foia de Bunyol i el col·legi Sagrada Família Atalaya.

I és que, com cada 30 de gener els centres educatius de la localitat duran a terme activitats i actes al voltant d’aquest dia en el qual els col·legis es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.

Carles Xerri, regidor d’Educació buñolense, recorda que els centres escolars del municipi sempre han celebrat activament aquest dia, bé és cert que, en tots els centres, l’educació i promoció en els valors de la pau i la no violència per a la resolució de els conflictes, “es treballa de forma transversal i contínua durant tot el curs escolar, però cada 30 de gener es va realitzen activitats més específiques per aprofundir i visibilitzar més la importància d’aquests valors”.

L’acte serà el colofó ​​a un seguit d’activitats i treballs que realitzaran els alumnes i les alumnes dels col·legis juntament amb les AMPAS. Aquests treballs realitzats prèviament seran exposats durant l’acte a l’auditori i que posteriorment alguns d’ells seran col·locats per diferents parts del poble.

Xerri s’ha mostrat molt satisfet amb la realització d’aquest acte, “ja que era una cosa que es va estar fent durant alguns anys però que en els últims anys s’havia optat per realitzar-ho en cada col·legi, i per això crec que era important recuperar el format de aquest any, ja que és una forma de visibilitzar, no només en l’àmbit educatiu, sinó també entre la ciutadania en general, aquests valors tan necessaris en qualsevol societat “.

L’edil d’Educació també ha volgut agrair als equips directius dels centres ia les AMPAS seua predisposició i esforç col·lectiu per dur a terme aquestes activitats i el posterior acte del dia 30, el que demostra el clar compromís de tots ells per la participació i promoció contínua de valors que facen i construeixen millors societats, més pacífiques, democràtiques i crítiques.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*