Els vins Adnos i Aula, del grup Coviñas, entre els millors d’Utiel-Requena, segons la Guia Peñín

Post també disponible en: Castellano

Enguany en Coviñas, poden presumir de tindre grans puntuacions en la Guia Peñin en dos dels seus vins negres. D’una banda, Adnos, un monovarietal de Bobal ha obtingut 91 punts en la prestigiosa guia. El comité de tast ha definit així l’any 2014 d’este vi de què tan sols s’han elaborat 11.879 botelles: “Color cirera aromes a espècies dolces, herbes de muntanya, amb caràcter, equilibrat, cera, fina reducció. En boca és saborós, amb bona acidez”.

Adnos, elaborat a partir de vinyes velles dels paratges d’El Matoll i El Rubial, a una altitud d’uns 800 metres, envellix en bótes de roure francés dels boscos d’Allier durant 24 mesos així com passa per roure americà de Miossouri, ambdós de gra fi. Els 91 punts Peñín s’unixen així a altres reconeixements obtinguts per Adnos, que ja va ser reconegut amb diferents medalles d’or en concursos de la talla de Challenge International Du Vin, Ferevin (millor vi reserva) o Berliner Wein Trophy.

Una altra alta puntuació l’ha rebut també l’Aula Syrah en el seu any 2016. Els experts de Peñín ho han reconegut amb 90 punts i cinc estreles a la relació qualitat preu, i ho definixen així: “Color cirera intens , aromes a fruita madura, fumats i torrats. En boca predomina eixa fruita madura acompanyada d’especiados, amb un taní maduro”

L’elaboració d’Aula part de les millors vinyes de Syrah de Coviñas. Fermentat en acer inoxidable a 24é es realitzen remuntats diaris per a aconseguir una major extracció. Pas per bótes de roure durant 10 mesos i perfeccionament en botella fins al seu afinament.

Aula Syrah suma esta puntuació a altres reconeixements obtinguts recentment com els ors aconseguits en Mundis Vini o Berliner Wein Trophy.

Els vins de Coviñas seguixen d’esta manera rebent reconeixements a nivell nacional i internacional.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*