La varietat de raïm Bobal produeix excel·lents negres i rosats

Post també disponible en: Castellano

La varietat de raïm Bobal és l’estrella de la Denominació d’Origen Utiel-Requena. Aquest raïm autòctona ocupa el 75% de la superfície total de la vinya, i s’adapta perfectament al seu clima i territori.

La varietat bobal és molt important a la DO Utiel-Requena no només per la superfície que ocupa, sinó també pel seu potencial enològic, ja que en els últims anys, els cellers han realitzat grans avanços en l’elaboració i cultiu d’aquesta varietat. Com a resultat, estan sortint a el mercat nous vins amb unes qualitats organolèptiques extraordinàries que transmeten a la perfecció el caràcter i la personalitat de la DO Utiel-Requena.

Destaquen els rosats de Bobal, amb una gran intensitat i franquesa d’aromes a fruites vermelles i un color rosa atractiu, amb reflexos violacis intensos i vius. En boca arriben a un autèntic equilibri aportant gran frescor i plenitud a al paladar. Són vins molt harmoniosos, típics de la Denominació d’Origen.

Quant als negres de Bobal, són peculiars per la seva potent estructura i volum, harmonitzats amb sensacions en boca i nas molt originals que recorden la fruita madura matisada pel cuir, la fruita seca, la regalèssia i les espècies. Són vins amb personalitat pròpia que identifiquen la DO Utiel-Requena. El color del boval es caracteritza per la seua alta intensitat i capacitat per conservar-la al llarg de el temps. Els negres joves solen ser de capa alta, amb rivets morats molt vistosos. El pas de el temps els converteix en negres vius que recorden la cirera madura, sent molt lenta la seva evolució cap als tons marrons. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*