Esquerra Republicana del País Valencià demana coherència al PSPV i Podem en el tancament de Cofrents

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Post també disponible en: Castellano

Davant la nova parada de la Central de Cofrents ocasionada per la fugida d’aigua en la turbina de la central, Esquerra Republicana del País Valencià demana al Consell que exigisca al Govern espanyol el tancament de la Central que, amb quasi 40 anys d’activitat, comporta un perill greu per estar totalment caduca.
Els republicans valencians demanen al PSPV que deixe el joc de les contradiccions que els fa dir una cosa a València per a fer just el contrari a Madrid. “No es pot votar en les Corts el tancament i que el mateix partit socialista done el vistiplau a la renovació de l’explotació de la central per a 9 anys més”, ha declarat la secretària general de ERPV Maria Pérez, en al·lusió a la PNL que les Corts van aprovar l’any 2017 demanant el desmantellament de la central i la no autorització de la construcció del magatzem temporal individualitzat (ATI), Aquesta proposta ha sigut ignorada pel mateix PSOE a Madrid, que el mes de març passat va autoritzar a Iberdrola l’explotació de la central fins a novembre de 2030.
El president del partit, Josep Barberà, parla de la doble moral de Madrid, que posa com a excusa les desavinences del Govern per a tirar a baix l’ampliació de l’aeroport del Prat mentre al País Valencià aquestes desavinences no són obstacle per a dur a terme projectes que van en contra dels interessos de la població valenciana. En aquest sentit Barberà interpel·la obertament a Podem del País Valencià “si les desavinences en el Govern de Catalunya són suficients per a no fer l’ampliació del Prat per què les desavinences en el Botànic no ho són per a tancar Cofrents o paralitzar l’ampliació del port de València?”. Barberà recorda que Podem ha presentat mocions en el senat demanant el tancament que sempre han sigut votades afirmativament pels republicans, fins i tot han presentat iniciatives conjuntes en el Congrés dels Diputats demanant el tancament.
Fa anys que ERPV demana el desmantellament de la central nuclear de Cofrents. Al gener de 2018, i després de 8 incidents en la central l’any anterior, van demanar a les Corts que exigiren al Govern espanyol la creació d’una comissió d’investigació sobre la central, a més d’una Oficina de Seguretat Nuclear sota control de la Generalitat i la transferència de les competències nuclears.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*