La Guàrdia Civil comença a prestar servei a la central nuclear de Cofrents

Post també disponible en: Castellano

La central nuclear de Cofrents ja compta en les seves instal·lacions amb la presència permanent d’agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la Unitat de Resposta.
El desplegament d’aquestes unitats en les centrals nuclears espanyoles s’emmarca en les mesures adoptades amb l’aplicació de la Llei 8/2011 de Protecció d’Infraestructures Crítiques. El contingent d’agents que s’incorpora a la central nuclear de Cofrents ho fa en virtut del que estipula el Reial Decret 1086/2015 sobre protecció física de les instal·lacions i els materials nuclears, i de les fonts radioactives, incrementant amb això capacitat de resposta davant potencials amenaces que afecten la seguretat física de la instal·lació.
La Unitat de Resposta de la Guàrdia Civil s’ubicarà permanentment dins el propi emplaçament, per al que s’ha construït específicament un edifici dotat de les infraestructures necessàries, que permeti albergar el personal.
Per a això els responsables de la Guàrdia Civil han treballat conjuntament amb els responsables de Seguretat Física d’Iberdrola, a l’objecte de coordinar tots els protocols d’actuació i de dotació de mitjans. Tant la inversió inicial com els costos de manteniment de l’desplegament són sufragats per Iberdrola d’acord amb la Llei general tributària 58/2003.
La central nuclear de Cofrents se suma així a les centrals de Trillo (Guadalajara); Almaraz (Càceres) i Ascó – Vandellòs (Tarragona), on la Unitat de respueta ja presta aquest tipus de servei que reforça la seguretat física de la instal·lació, sumant-se a les capacitats ja existents, de manera que s’eleva considerablement l’eficàcia dels sistemes de protecció física de la central nuclear de Cofrents i garanteix en el seu conjunt, l’operació segura i fiable de la central.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*