Estat d’alarma a Espanya pel coronavirus. Sánchez: «Les mesures que anem a adoptar són dràstiques i van a tenir conseqüències»

El Gobierno restringe a lo imprescindible la libre circulación para frenar la pandemia

Post també disponible en: Castellano

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dissabte a la tarda des de la Moncloa després d’un Consell de Ministres que ha durat set hores per anunciar la declaració de l’estat d’alarma durant dues setmanes a causa de la crisi sanitària de l’coronavirus Covid-19.

Pedro Sánchez ha dit es mesures que adoptaran són «dràstiques i van a tenir conseqüències», en paraules de el president de Govern que ha defensat que a el Govern no li va «a tremolar la mà per guanyar a virus».

El president també ha informat que a partir d’ara el Govern de l’Estat espanyol és “l’autoritat competent” a tot el país i les forces de seguretat de l’Estat estan sota les ordres de el ministre d’Interior.

L’entrada en vigor de l’estat d’alarma serà efectiva des del dilluns a les vuit del matí, moment a partir de el qual es permetrà anar a treballar, a comprar menjar o medicaments, així com retornar a lloc de residència i els viatges per atendre majors, menors i dependents .; encara que Pedro Sánchez ha advertit que la circulació «s’ha de fer individualment, llevat que s’acompanyi a una persona dependent».

Segons es recull literalment en el decret, «Durant la vigència de l’estat d’alarma, les persones únicament podran circular per les vies públiques per a la realització de les següents activitats. En primer lloc, per a l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat. En segon lloc, l’assistència a centres sanitaris. En tercer lloc, el desplaçament a el lloc de treball i el retorn a el lloc de residència habitual. En quart, l’assistència a gent gran, menys, dependents i persones amb discapacitat. En cinquè, el desplaçament a entitats financeres i d’assegurances per causa de força major o necessitat».

A més, «Quan sigui necessari, disposarem de l’actuació de les Forces Armades. L’Exèrcit ja està preparat per a això».

El president de Govern també ha assegurat que es preveu «un impacte d’envergadura» en l’economia espanyola per la crisi de l’coronavirus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*