Xest se suma a el Pla de Contingència contra la violència de gènere davant la crisi de l’Covid-19

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest se suma a el Pla de Contingència contra la Violència de Gènere davant la crisi de l’COVID19, impulsada pel Ministeri d’Igualtat, en col·laboració amb la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere i aprovat en Consell de Ministres el passat 17 de març.
Entre les mesures impulsades des d’aquest pla, es troba la realització d’una campanya institucional per a la prevenció de la violència masclista. Per això, el consistori chestano la difondrà en els seus canals comunicatius: la guia completa de la campanya estarà des d’avui disponible a la pàgina web municipal cheste.es, i es donarà a conèixer la campanya a les xarxes socials de l’Ajuntament (pàgina de Facebook i perfil d’Instagram) i en l’App d’informació municipal Bando.es.
El Pla contempla dues línies d’actuació; una dirigida a les víctimes, amb el lema “Estem Amb tu, la violència de gènere la parem unides”, que té com a objectiu informar les víctimes dels serveis disponibles i ampliats en el context de l’COVID19; i una altra creada per implicar la societat en la denúncia de la violència i en el suport a les víctimes que ho necessitin. En aquesta línia el lema principal és “La violència de gènere la parem unides, estem amb tu”.

Guia d’actuació per a dones que estan patint violència de gènere

Quant als serveis generals, el 016 continua funcionant amb normalitat les 24 hores, tots els dies de la setmana. En aquest mateix telèfon, les persones que ho necessitin poden demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere; a més, es pot contactar per correu electrònic a través de l’email 016-online@mscbs.es. L’assessorament jurídic s’ofereix en horari de 8 a 22 hores tots els dies de la setmana, un servei que es presta a 52 idiomes, adaptat a possibles situacions de discapacitat. D’altra banda, hi ha un servei de suport emocional immediat via WhatsApp, en els telèfons 682.916.136 i 682.508.507.
Per a situacions d’emergència, es recomana fer ús del telèfon 112 o trucar als telèfons de Policia Nacional (091) i Guàrdia Civil (062). La campanya també dóna a conèixer l’App gratuïta Alertcops, que envia un senyal d’alerta a la policia amb la localització de la víctima, en situacions d’emergència.
Finalment, la guia recull alguns dubtes comuns, basades en possibles situacions de les víctimes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*