Evohé acaba amb el teatre Liceo al complet en la representació del Taller Municipal de Teatre de Xest

Taller Municipal de Teatro de Cheste con la puesta en escena de “Alicia”.
Taller Municipal de Teatro de Cheste con la puesta en escena de “Alicia”.

Post també disponible en: Castellano

Taller Municipal de Teatro de Cheste con la puesta en escena de “Alicia”.
Taller Municipal de Teatre de Xest amb la posada en escena de “Alicia”.

La quarta edició del Festival de Teatre Infantil de Xest, Evohé, organitzat per la regidoria de Cultura, arribava ahir a la seva fi amb l’actuació del Taller Municipal de Teatre de Xest i amb la seva posada en escena de “Alicia”, una adaptació de la coneguda història de Lewis Carrol, “Alícia al país de les meravelles”.

Dins de la programació de Evohé, des del 26 de desembre s’han representat quatre obres destinades al públic infantil i familiar: Toy s, una història de joguets, El guardià dels contes, L’aprenent de bruixot i Alicia. “Tant educativa, com culturalment, és altament recomanable iniciar els nens i nenes en el món del teatre, per això vam iniciar el projecte Evohé, que durant aquests anys ha mostrat a les famílies de Xest obres professionals de primer nivell i alta qualitat”, ha declarat la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “Un any més vull donar les gràcies a les persones que, amb la seva assistència, donen sentit a l’esforç que realitzem”.

El Taller de Teatre Municipal posa el colofó ​​d’Evohé

Com cada any, el taller de Teatre Municipal, dirigit per Manuel Puchades, s’encarrega de tancar el festival amb muntatges que no tenen res a envejar als portats per companyies professionals.

“Alícia és una obra complicada perquè té molts referents”, introduïa el director del taller, Manuel Puchades, abans del començament de la funció. “En aquesta ocasió hem comptat amb la col·laboració desinteressada de companys i companyes professionals que treballen a les Arts Escèniques. Vull agrair la seva ajuda a la companyia de teatre La Bombolla i la Teresa Vilanova, que ens ha ajudat amb el vestuari; a Ricardo Maldonado, escenògraf professional que ha creat per a nosaltres un espai màgic; al taller de doblatge per a professionals de l’Escola Escalante de la Diputació de València, que ha gravat per a nosaltres un tall de veu; al grup Faràndula Teatre que, com sempre, ens obre les portes del seu local per agafar tot el que necessitem i, un any més, agrair a Cristóbal de la Creu i de la Falla Indústria i Comerç, la seva ajuda amb l’escenografia. També als pares i mares de l’escola que ens ajuden amb el vestuari i atrezzo i a la regidoria de Joventut de l’Ajuntament i al seu regidor, José Morell, per la seva aposta per aquesta i altres activitats per a la joventut, molt interessants i innovadores. Finalment, a la Mònica Verduch, per la seva implicació, per l’amor que té a aquesta feina i perquè, per descomptat, sense ella us puc assegurar que tot això no seria possible “.

Després de la presentació de Puchades, va arrencar la representació, davant d’un pati de butaques al complet. “S’ha posat en escena una obra amb un gran nivell, en què s’evidencien els resultats del taller i el talent dels actors i actrius que s’estan formant en ell. Els dono la meva enhorabona “, ha declarat el regidor de Joventut, José Morell.

El Taller de Teatre Municipal

Tal com va explicar Puchades en la seva presentació, el Taller Municipal de Teatre de Xest suma ja 18 anys de camí i ha presentat més de 30 espectacles. A més, el 2018 es va realitzar un curtmetratge titulat “Tots som blaus”, que s’està movent en festivals nacionals. “Per la nostra escola han passat més de 400 joves, alguns i algunes d’ells estan treballant de forma professional en companyies de teatre o en activitats relacionades amb les arts escèniques”, destacava el director.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*