La UPCCA continua amb la formació i prevenció de conductes addictives en els centres educatius de Xest

Otra de las intervenciones de la UPCCA en los últimos meses ha sido la realización de charlas preventivas en el CEIP Francisco Giner de los Ríos.
Otra de las intervenciones de la UPCCA en los últimos meses ha sido la realización de charlas preventivas en el CEIP Francisco Giner de los Ríos.

Post també disponible en: Castellano

Otra de las intervenciones de la UPCCA en los últimos meses ha sido la realización de charlas preventivas en el CEIP Francisco Giner de los Ríos.
Una altra de les intervencions de la UPCCA en els últims mesos ha estat la realització de xerrades preventives al CEIP Francisco Giner dels Rius.

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Xest, coordinada des de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament, continua amb la formació en els centres educatius de la localitat, oferint xerrades preventives, orientació, assessorament i intervenció individualitzada.

Així, el passat 30 de gener va tenir lloc una xerrada per a mares, pares, educadors i educadores en el Col·legi Mare de Déu de l’Esperança sobre l’ús responsable de les tecnologies i la prevenció de l’addicció. L’activitat va comptar amb la participació de nombroses famílies, educadors i educadores del centre, que van rebre informació sobre els riscos de l’ús abusiu de les tecnologies, com poden ser videojocs, mòbils i xarxes socials. Des de la UPCCA es va explicar com prevenir l’addicció a les tecnologies i quins tipus de controls parentals existeixen, així com quins contractes familiars es poden adoptar per a un bon ús de les tecnologies en família, entre d’altres assumptes.

“Els familiars van participar plantejant els seus dubtes i preguntes i els vam oferir orientació individualitzada a través de la UPCCA”, explica Sara Arjona, responsable de la unitat.

Una altra de les intervencions de la UPCCA en els últims mesos ha estat la realització de xerrades preventives al CEIP Francisco Giner de los Ríos. “Amb 3r i 4t de Primària hem posat en marxa un programa d’Intel·ligència Emocional on s’han treballat habilitats com l’autoestima, l’empatia, l’assertivitat o l’escolta activa”, aclareix Arjona. “D’altra banda, l’alumnat de 5è i 6è de Primària ha rebut formació sobre els riscos de l’ús abusiu de les tecnologies i sobre com prevenir els perills associats a l’ús de les xarxes socials. A més, 6è de Primària va participar en un taller de prevenció del consum d’alcohol el mes d’octubre coincidint amb les festes locals “.

“En un món en què les noves tecnologies ocupen un lloc prioritari, és fonamental educar els nens i nenes i també a les famílies sobre un ús adequat de les mateixes, així com informals de les greus conseqüències que pot comportar un mal ús” , afirma la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente. “En aquest sentit, el treball que està realitzant Sara Arjona és encomiable i des de la regidoria de Sanitat continuarem oferint el servei de la Unitat de Prevenció Comunitària apostant per la màxima qualitat”.

A més d’aquestes activitats, des de la UPCCA s’ofereix un servei municipal, gratuït i especialitzat en conductes addictives amb acció en diferents àmbits: educatiu, familiar i comunitari. L’horari d’atenció individual, amb cita prèvia al 672.022.362 oa upc_cheste@hotmail.es, és de dilluns a divendres de 8 a 14 hores i els dimarts de 15 a 17 hores.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*