Experts del departament de salut de Manises aconsellen sobre com previndre l’otitis a l’estiu

Post també disponible en: Castellano

“El 84% de les consultes a l’otorrino a l’estiu s’associen a l’otitis”, explica la Dra. Elena Pont

L’ús de taps o capells de bany pot reduir la possibilitat que l’aigua penetre en les oïdes

En l’època estiuenca les platges i piscines es troben plenes de persones que anhelen donar-se un capbussó per a combatre la calor. No obstant això, és durant aquesta època on més casos es produeixen d’otitis externa, a causa de la combinació entre calor i aigua, també coneguda com a “otitis de les piscines”. 

“El 84% de les consultes a l’otorrino a l’estiu s’associen a l’otitis”, explica la Dra. Elena Pont, del departament de salut de Manises. Aquesta malaltia és una inflamació del conducte auditiu extern produït per bacteris i gèrmens que s’hagen en l’aigua i que es propaguen a causa de la calor exterior, que crea un clima adequat perquè això succeïsca. 

Què fer per a previndre-la?

Per a ajudar a previndre aquesta molèstia, els experts en Otorrinolaringologia de l’Hospital de Manises han compartit consells i pautes importants. Pont aconsella que “seguir una rutina senzilla, però efectiva, que consisteix a assecar de manera acurada les oïdes després de cada bany per a assegurar-se que no quede aigua en el seu interior”.

L’ús de taps o capells de bany pot reduir la possibilitat que l’aigua penetre en les oïdes, principalment recomanables per a persones amb especial sensibilitat: amb antecedents de dermatitis, exostosis del conducte auditiu, perforacions timpàniques, cirurgies prèvies en les oïdes, immunodeficiència o diabetis.

En persones que pateixen taps de cerumen de repetició s’aconsella utilitzar esprais reblandecientes una vegada per setmana durant l’any per a evitar el seu impactación.

Els especialistes de Manises recalquen la importància d’evitar bastoncillos, així com altres objectes que servisquen per a netejar o rascar les oïdes perquè poden irritar la pell i causar impactación de la cera en el canal auditiu. 

Si l’aigua es queda retinguda en el conducte auditiu, Pont explica que “en cas que el no es patisca de perforació del timpà crònica o aguda, es pot aplicar alcohol boricado a saturació en gotes preparat en farmàcies”. D’altra banda, l’especialista suggereix la visita al metge si la infecció fora greu: “Si la infecció avança, serà convenient acudir a l’otorrinolaringòleg”.

Què fer abans d’estiu?

Entre les previsions de l’otitis, els especialistes de Manises encomanen la tasca d’acudir al metge a fer una revisió abans de començar les vacances d’estiu. “El més encertat seria realitzar una neteja d’oïdes pre-vacacional, especialment per a aquelles persones propenses a formar taps de cera o queratina en les seues oïdes”, confirmen. 

Departament de Salut de Manises 

El Departament de Salut de Manises dona cobertura i assistència sanitària pública, tant ambulatòria com domiciliària a 201.733 persones de 14 localitats a través de l’Hospital de Manises, 9 centres de salut, 11 consultoris auxiliars, 2 centres d’especialitats, 1 centre de salut integrat, l’Hospital d’Aguts de Manises i l’Hospital de Crònics de Mislata. La cura de la salut de les persones que depenen del Departament és la màxima prioritat. 

En aqueix sentit, des del seu naixement en 2009, el Departament de Salut ha consolidat un equip professional centrat en l’assistència sanitària segura i de qualitat, amb especialitats de referència com a traumatologia (premiat com a millor servei públic pels TOP 20), matern-infantil (Premis Best Spanish Hospital Awards BHS) o bariátrica, entre altres. Ha aconseguit uns excel·lents indicadors en accessibilitat i temps d’espera, consolidant-se com un dels centres amb menor demora de la Comunitat Valenciana. Ha obtingut el tercer lloc en la qualificació de centres de la Comunitat amb millors indicadors de qualitat assistencial segons Merco. 

L’Hospital de Manises és el centre sanitari públic amb més àrees acreditades per diferents normes de qualitat segons el Registre Autonòmic de Certificacions en Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així, el centre compta amb la màxima acreditació QH que ha atorgat IDIS en 2020. El Departament de Salut de Manises és l’únic que té tots els seus centres de salut certificats amb l’ISO 9001:2015 i amb l’ISO 14001:2015.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*