La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Bunyol informa de l’inici del Programa Municipal contra el Sedentarisme el 5 d’octubre

Panorámica de Buñol.
Panorámica de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Carles Xerri, regidor responsable d’aquesta àrea en el Consistori buñolense, assegura que se seguiran tots els protocols establits per a evitar contagis pel Covid-19, com ja es va fer l’any passat i va ser tot un èxit.

L’Ajuntament de Buñol, a través de la regidoria de Benestar Social, informa de l’inici del Programa Municipal contra el Sedentarisme que es realitza des de fa cinc anys en les instal·lacions del Planell. El termini d’inscripcions està obert des d’ahir 20 de setembre i finalitzarà el divendres 24 en horari de 9,00 a 14h en l’Antic Institut. Des de la regidoria, informen que les places disponibles seran les mateixes que en anys anteriors, 80 i que una vegada completes s’obrirà una llista d’espera. Les classes començaran el dimarts 5 d’octubre i es prolongaran fins al mes de juny.
Unes activitats dirigides a l’adult major consistents en l’exercici físic adaptat a les característiques pròpies d’aquest col·lectiu de població. L’exercici regular té provat efecte anti-inflamatori i de millora de la salut física i mental amb recuperació de la capacitat funcional, així com el benestar psicològic i l’autonomia personal. Carles Xerri afirma: “després d’aquests mesos d’incertesa i reduïda activitat física, ens sembla fonamental programar la recuperació de la motricitat a poc a poc i de forma ben pautada per als problemes associats a l’augment de l’edat”.
Com ja es va fer en l’anterior edició, el responsable de Benestar Social Carles Xerri, confirma la continuïtat de les mesures a seguir en aquesta edició:

– Subdivisió dels grups principals en subgrups bambolla dins de cada fase horària, reduint la ràtio participant/entrenador en els entrenaments i mantenint el servei per a tots els participants inscrits.

– Aquests grups bambolla seran sempre els mateixos durant tot l’any per a poder identificar en el cas que fóra necessari els contactes més pròxims.

– Dins d’una mateixa sessió no hi haurà canvi d’entrenador ni de material entre grups bambolla.

– S’escalonaran els horaris d’entrada i eixida per a evitar aglomeracions en l’entrada i eixida de participants, per la qual cosa la duració de les classes serà de 50-55 minuts.

– Utilització obligatòria de màscares i gel hidroalcohòlic (abans i després de la classe).

– Neteja de material entre cada classe.

– Manteniment de les distàncies de seguretat: organització dels grups en zig-zag, cercles i files que permeten mantindre aquestes distàncies.

Des de la regidoria l’edil Carles Xerri ha assenyalat que malgrat tots els dubtes per l’actual situació, “creiem que és possible oferir aquest servei que és fonamental per a moltes persones i a més podem fer-ho de manera segura i amb totes les garanties”.
Per a finalitzar Xerri ha volgut posar en valor la professionalitat de l’equip que imparteix aquestes classes i recorda que són especialistes en l’activitat i l’exercici físic orientat a l’adult major, per la qual cosa s’està oferint un servei de moltíssima qualitat i de manera gratuïta, i que després de passar un any molt difícil s’ha demostrat que aquest tipus d’activitats són segures i sanes per a l’adult major des del punt de vista físic i mental.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*