Fotogalería: centenars de persones participen en la celebració de Sant Antón a Xest

Post també disponible en: Castellano

Un any més, la plaça de l’Ermita de Xest va servir d’escenari per a la celebració de la festivitat de Sant Antón. Centenars de veïns i veïnes, al costat dels seus animals de companyia, es van congregar allí ahir, diumenge 22 de gener, per a rebre la benedicció per part del rector de la localitat, Don Antonio Sapiña.

Sobre les 12.00 començaven a organitzar-se els i les participants en la desfilada, per a eixir cap a la plaça de l’Ermita des del carrer Xiva i la plaça Doctor Cajal, on es van concentrar cavalleries i ramaderies, però també carros tirats per cavalls i ponis. Durant la benedicció, els gossos van ser els protagonistes, encara que també va haver-hi gats, tortugues, cobais, hámsters, peixos i, fins i tot, una cabra. Aquests animals més xicotets van obrir la desfilada per a donar pas als més grans: cavalls i mansos, amb la participació del grup de Domatge HN i la ramaderia de Fernando Machancoses, entre altres assistents.
En arribar a la plaça de l’Ermita totes les persones participants van rebre el tradicional panet que es regala en Sant Antón i una bossa de pinso per als seus animals de companyia. A més, l’ajuntament va obsequiar als xiquets i xiquetes participants amb una bossa de llepolies.
“Enguany ha augmentat l’assistència de públic i ha participat en la desfilada més gent de l’habitual, amb el que podem dir que ha sigut tot un èxit. Sembla que la coordinació entre les localitats de Xest, Xiva i Godelleta perquè la celebració de Sant Antón no coincidisca en el mateix dia ha donat els seus fruits, permetent així que hi haja hagut més persones participant en aquesta edició”, ha declarat el regidor de Festes, Raúl Mota.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*