Fotogaleria: el curs escolar arrenca a Xest al so de la música de l’Associació Musical La Lira

Post també disponible en: Castellano

Aquest matí l’escola de l’Associació Musical La Lira ha ofert un concert didàctic al Teatre Liceu. “Les fortes pluges d’avui no han permès que l’alumnat de tots els centres pogués venir al teatre, però igualment hem decidit dur a terme el concert per als que sí que han pogut arribar”, ha explicat Laura Cubí, la directora de l’escola.

El concert ha estat protagonitzat per la Banda Juvenil La Lira, dirigida per Francisco Ginés Martínez, i per dos locutors d’una emissora fictícia anomenada “Ràdio Lira”, interpretats per Rubén Albarracín, professor de l’escola i Laura Cubí.

“La proposta que fem aquest any és un recorregut per diferents gèneres musicals i també per diferents èpoques, perquè els nens i nenes comprenguin que la música és una fusió de cultures i que ha anat evolucionant combinant sons i estils fins als nostres dies. Per a això, posarem en escena una sessió de l’emissora Ràdio Lira, on dos locutors van guiant el concert didàctic, sempre de manera divertida i desenfadada “, ha declarat la directora. “A finals de curs solem pensar en la temàtica, en els concerts anteriors ens hem estat inspirant o basant en diferents compositors i ens va semblar interessant mostrar la connexió que hi ha entre els diferents gèneres musicals. A partir del tema, vaig preparar un guió que vaig presentar al claustre i sobre ell hem anat treballant, amb la col·laboració de la Banda Juvenil i el seu director. Com sempre, hem comptat amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Educació, que sempre són un gran suport a l’hora de desenvolupar els esdeveniments que programem “.

“Amb aquesta activitat hem après que la música d’ara és tan important com la que es feia antigament. Fins avui jo no sabia que la música d’ara tenia tanta influència en la música que s’ha anat fent al llarg de la història i m’ha semblat molt interessant. A més, ha estat molt divertit: el que més m’ha agradat ha estat el moment en què ens hem posat tots a ballar “, ha destacat Paula Esteve, una de les alumnes que ha participat com a públic.

Tal com ha manifestat Cubí, la finalitat del concert és augmentar l’interès per la música per part de l’alumnat de les escoles i, al mateix temps, donar a conèixer l’activitat educativa que es porta a terme a l’escola de l’Associació Musical La Lira.

“Lamentablement el mal temps ha impedit que tots els nens i nenes que anaven a assistir al concert poguessin desplaçar fins al teatre; però, tot i així, La Lira s’ha esforçat al màxim per oferir una actuació amena, divertida i amb un gran component didàctic, superant-se a si mateixa una vegada més “, ha declarat la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. “Cada any, des de l’escola de l’Associació Musical preparen amb molta cura aquest concert didàctic, implicant tant a músics i músiques de la banda juvenil com al professorat i des de les regidories d’Educació i Cultura volem posar en valor aquest treball que realitzen per apropar la música a l’alumnat de les escoles, així com agrair-los la tasca cultural que realitzen en el nostre poble “.

Per la seva banda, el professorat ha subratllat l’enfocament didàctic del concert i la bona organització de l’acte. “El nostre centre participa tots els anys, ja que és una activitat que ens agrada molt i l’actuació d’avui ha estat molt bé. Es nota que ho tenien tot molt ben preparat i didàcticament també està molt bé. De fet, jo crec que ha atrapat a més d’un “, ha assenyalat José Manuel Royo, professor de música del col·legi Sant Josep de la Muntanya. “Des de l’assignatura de música també seguim aquesta línia de donar a conèixer tots els instruments i intentem acostar la música als nens i nenes d’una manera el més didàctica i atractiva possible, aprofundint en ella des d’un punt de vista menys teòric”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*