Fotogaleria: Xest celebra Sant Antoni amb la tradicional foguera i la benedicció d’animals

Cheste celebra San Antón con la tradicional hoguera y la bendición de animales.
Cheste celebra San Antón con la tradicional hoguera y la bendición de animales.

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 1 de febrer, començaven a Xest les celebracions de Sant Antoni amb la tradicional foguera, passejades a cavall i sevillanes. Aquest any, com a novetat, la foguera es va realitzar a la plaça de l’mercat i les actuacions de sevillanes van comptar amb la participació de les alumnes de l’escola municipal de dansa i l’associació de mestresses de casa “Tyrius” de Xest.

La celebració continuava el diumenge al matí, amb centenars de veïns i veïnes que es van acostar de nou a la plaça de l’Mercat perquè els seus mascotes fossin beneïdes pel rector de la localitat, Antonio Sapiña. La concentració es va realitzar a la plaça Doctor Cajal, en la qual es van organitzar els animals per grandària i tipus per, passades les 12 hores, començar a desfilar d’un en un sota el sol i a una temperatura gairebé estiuenca. Un cop més, els gossos i els gats van ser els protagonistes, tot i que es van poder veure gallines, cabres, peixos, tortugues, conills d’Índies, ocells tropicals i fins i tot cargols.

Després de la benedicció, totes les persones participants van rebre obsequis per part del la regidoria de Festes i les entitats col·laboradores i, a més, als xiquets i piquetes se’ls va lliurar el tradicional panet i una bossa de llepolies. La desfilada es va tancar amb els cavalls, vinguts de quadres de diferents punts de tota la província.

“Hem volgut concentrar totes les activitats en el mateix lloc, a la plaça de l’Mercat, i ha resultat molt bé, ja que hem comptat amb una alta participació”, afirmava el regidor de Festes, Raúl Mota. “Vull agrair la tasca de les entitats col·laboradores perquè sense elles no seria possible aquesta celebració: a l’Associació Sant Antoni Abat, a l’Associació Cavallista de Xest” La Espuela “, a el grup de sevillanes, a l’EDM de dansa ia les mestresses de casa; així com a Sanycor i floristeria Pètals, per la seua aportació, i a les fundacions Jadoul Més que Gossos i Ànima Animal “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*