Gran participació en les partides simultànies d’escacs i els ballables de Xest

Tarde de música y fiesta con los bailables de Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Durante la mañana, cerca de 30 participantes mantuvieron la concentración y demostraron toda su estrategia en cada una de las jugadas.

Dins el programa de l’XLVI Festa de la Verema, es van celebrar les partides simultànies d’escacs que s’organitzen cada any, coincidint amb les festes. “Aquesta activitat és ja una tradició”, afirmava José Miguel Martino, president del Club d’Escacs, entitat organitzadora de l’esdeveniment, en coordinació amb la regidoria de Festes. “Les partides simultànies estan obertes a la participació de qualsevol persona, sigui de l’edat que sigui i les inscripcions són gratuïtes. La dinàmica consisteix a desenvolupar un joc en el dos jugadors del club d’escacs: Michel Lamparero i José Miguel García, van passant pels taulers de cada participant “.

“M’he apuntat perquè em semblava molt interessant”, afirmava Carlos Navarro, un dels nens inscrits. “Jo joc als escacs a casa ia l’escola també hem jugat bastant. A mi m’agrada practicar-lo perquè crec que és un joc semblant a la vida real, cal anar decidint què faràs amb les fitxes i cadascuna té la seva forma de moure “.
Durant el matí, prop de 30 participants van mantenir la concentració i van demostrar tota la seva estratègia en cadascuna de les jugades. “El que perseguim amb les activitats que es promouen des del club d’escacs és que els hàbits que s’aconsegueixen jugant a escacs, com poden ser la responsabilitat i la concentració, s’apliquin després a l’estudi ia tots els àmbits de la vida”, apuntava Martino.

Vesprada de música i festa amb els ballables

A la tarda, l’espectacle de ballables, a càrrec de la banda juvenil de l’Associació Musical Banda La Lira, dirigida per Francisco Ginés Martínez, i amb la participació de diferents cantants, va animar l’ambient a la plaça Doctor Cajal, plena de gom a gom . Els nois i noies de la Verema van ser els encarregats de treure a ballar al públic en cada cançó, temes populars com ‘Visca Espanya !, Paquito el chocolatero o Francisco Alegre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*