Homenatge a esportistes locals en la presentació de la temporada 2021-2022 de les Escoles Esportives Municipals de Xest

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde de Xest va avançar durant l’esdeveniment que en 2022 es renovarà la gespa del camp de futbol i el vestuari i es construiran dues pistes de tennis al costat del pavelló

El Teatre Liceu va acollir divendres passat, 26 de novembre, la presentació de la temporada 2021-2022 de les Escoles Esportives Municipals (EDM), que va servir també per a celebrar els homenatges preparats per a la Gala de l’Esport de la temporada anterior, que no va poder realitzar-se a causa de la pandèmia.

Un any més, Juan Luis Rodrigo va ser l’encarregat de conduir l’acte, que va comptar amb la participació de l’alcalde de Xest, José Morell, i el regidor d’Esports, Paco Llorens. Tots dos van dedicar unes paraules de reconeixement als i les esportistes locals i van exposar els projectes de millora d’instal·lacions esportives que es realitzaran en 2022.

“Enguany el nombre d’alumnes i alumnes s’ha incrementat en quasi 100 inscrits, arribant a comptar amb prop de 700 xiquets i xiquetes a les nostres escoles. Aquest és una dada reveladora de la importància que ha adquirit la pràctica esportiva al nostre poble”, manifestava Morell. “Des de l’Ajuntament continuarem treballant per a millorar la gestió de les escoles i les instal·lacions. Durant l’any 2022 realitzarem unes inversions rellevants, que superaran el mig milió d’euros; per exemple, renovarem la gespa del camp de futbol La Vinya, i també el vestuari; i construirem dues pistes de tennis al costat del pavelló, en resposta a l’enorme demanda que hi ha a Cheste. Totes aquestes són obres necessàries i som conscients que queden moltes altres per fer. Finalment, vull expressar que estem plenament compromesos amb l’esport femení i amb el desenvolupament de projectes innovadors, com el que desenvolupa Edu Sanz en bàsquet, impartint les sessions en anglés; o el projecte que hi ha de reforç a l’estudi en el marc de les escoles esportives de futbol, que es reprendrà pròximament, després de l’aturada de la pandèmia”. 

Per part seua, Llorens va destacar la labor que realitza Mónica Verduch en la coordinació de les escoles esportives i el treball dels monitors i monitores. “Ha sigut un any dur per a ells, però s’han adaptat a totes les restriccions sense perdre la il·lusió”, declarava. “Hui és un dia per a agrair als patrocinadors de les escoles esportives: Polvoritzadors Fede, SPB, PVH, Fundació cajacheste i Costa Brava Mediterranean Foods”.

Homenatges

El regidor va introduir el palmarés dels esportistes homenatjats durant l’acte i va posar en valor la seua constància i esforç. El primer a rebre el reconeixement va ser Ricardo Corberán, ciclista que ha realitzat durant 2020 i 2021 els desafiaments Titan Sèries Almería, Gegant de Pedra Small, Andalusia Bike Race, La Rioja Bike Arrisse, Pujol Trist 2021 i Titan Desert el Marroc. “Aquesta última és una carrera pel desert del Sàhara, amb 6 etapes, arribant a temperatures mitjanes de 35 graus”, apuntava Llorens.

En segon lloc va pujar a l’escenari l’equip de futbol Benjamí B, que va guanyar la lliga 2020-21. Després, les jugadores de l’equip amateur femení, van rebre el reconeixement pel seu ascens a primera regional en el seu primer any de competició. Els homenatges van finalitzar amb l’aplaudiment al Cheste Basket Club, que també ha ascendit de categoria aquesta temporada. 

Presentació de les EDM

L’esdeveniment va acabar amb la presentació de cadascuna de les escoles esportives municipals: alumnat i monitors/as van pujar a l’escenari per a posar en una foto de grup. Com és tradició, la pujada a l’escenari la van encapçalar els alumnes i alumnes de l’escola de psicomotricitat i dansa de 3 anys d’edat, els qui van portar la bandera de les EDM al costat de la monitora de dansa, Nieves Blanco. Després els van seguir els grups de dansa i danse party, escacs, frontó, gimnàstica rítmica, atletisme, ciclisme, bàsquet, tennis, karate, escalada, orientació, batuka, pàdel, patinatge, voléibol, aeròbic, salt de corda i futbol. 

Finalment, es va presentar l’equip tècnic, compost per Francisco Fortea, entrenador de porters; Ignacio Aguado i Marian Abellán, a càrrec de la preparació física; Paula Aroca i Carlos Luis Martínez, fisioterapeutes; Ricardo Tamarit i Vicente García, coordinadors de l’escola de futbol; José García i Sergio Expósito, a càrrec de la consergeria del pavelló i del camp La Vinya; i Mónica Verduch, coordinadora de les EDM de Cheste.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*