Imputen per homicidi imprudent a l’amo del gos que va atacar i va matar a una dona a Macastre

Post també disponible en: Castellano

La dona, que va trobar a l’animal en un alarmant estat, el va recollir 4 dies abans de ser atacada per aquest. Va morir l’endemà del seu ingrés a l’hospital a causa de les ferides.

En el moment, no va poder identificar-se al propietari de l’animal, al no disposar est de microxip, sent finalment localitzat pels agents.

Se li imputa un delicte d’homicidi imprudent i un altre contra la protecció de la flora, la fauna i animals domèstics.

La Guàrdia Civil de València, investiga al propietari de l’amo que va atacar a una dona a Macastre el mes de febrer passat i que va morir a causa de les ferides. 

El dia 24 de febrer, els agents reben un avís per l’atac d’un gos a una dona en un paratge rural de la localitat de Macastre (València). A l’arribada dels mateixos es troben que, els serveis sanitaris, així com altres testimonis, ja es troben en el lloc, però, a causa de l’agressivitat de l’animal, no van poder actuar per a socórrer a la víctima. Va ser a l’arribada dels agents quan, finalment, després d’abatre a l’animal amb la seua arma reglamentària, van poder socórrer a la dona.

La víctima, una dona de nacionalitat anglesa i de 67 anys d’edat, va haver de ser traslladada d’urgència pels serveis sanitaris a l’Hospital la Fe de València, on va ingressar molt greu a causa de les ferides dels seus braços, morint l’endemà a causa de les lesions produïdes.

Agents de l’Equip de Policia Judicial van ser requerits aqueixa mateixa vesprada per a fer-se càrrec de la investigació i esbrinament de la possible responsabilitat haguda sobre l’atac d’aquest animal, el qual és identificat com un gos de raça PIT BULL TERRIER, Gos Potencialment Perillós (PPP). No llançant cap resultat identificatiu de microxip, per la qual cosa el mateix es encontraba indocumentat, desconeixent la seua procedència i propietat.

Després dels primers esbrinaments i presa de manifestacions als testimonis de la zona, els agents van descobrir que la víctima havia trobat a aquest animal en un estat de desnutrició molt agut i amb clars signes d’abandó, patint alguna malaltia com la sarna, tot això 4 dies abans que l’animal posara fi a la seua vida, havent sigut advertida per la pròpia veterinària que va atendre l’animal, que el mateix era perillós i que no haguera de fer-se càrrec, desoint aquesta els advertiments rebuts.

Practicades les gestions per part del personal de l’Equip de Policia Judicial, es van arribar a prendre fins a 15 declaracions diferents, de les quals es van poder obtindre diverses fotografies de l’animal en diferents etapes de la seua vida. Aquest animal, d’al voltant de 2 anys de vida, ja havia sigut observat i fotografiat amb anterioritat per diferents persones, que van manifestar davant els agents com havien vist a l’animal abandonat i sense les cures i vigilància que hagueren de tindre aquest tipus d’animals PPP.

El propi investigat, així com alguns dels seus familiars, van reconéixer a l’animal en aquestes fotografies durant la presa de manifestació. L’investigat tenia antecedents, motiu pel qual no podia tindre aquest tipus d’animals, segons la legislació vigent. A més, els agents han pogut saber que, amb anterioritat, ja havia tingut animals de semblants característiques sense els deguts controls i cures.

Els agents van realitzar la inspecció ocular en el domicili de l’investigat, observant els llocs per on el gos podria haver-se escapat, tal com va arribar a reconéixer l’investigat en la seua manifestació.

Per això, es procedeix a la presa de declaració, en qualitat d’investigat, el passat dia 24 de març, a un home de 35 anys i de nacionalitat espanyola, a qui se li atribueix un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics, per l’abandó del gos PPP. 

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*