Jaime Serradilla enamora al Teatre Montecarlo de Bunyol amb la seua “Suite Andalusí”

Post també disponible en: Castellano

El Teatre Montecarlo de Bunyol va tornar a vestir-se de gala el passat cap de setmana per a acollir una vesprada de jazz, dins de la programació de “Montecarlo és cultura”, amb la visita d’un músic referent del jazz andalús i d’Espanya.
Amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol i dels patrocinadors del cicle, principalment empreses locals, el contrabajista Jaime Serradilla va presentar la seua “Suite Andalusí” al costat de JAT Jazz Trio, liderat pel saxofonista de l’Artística José Antonio Tello Masmano. 
L’obra naix en la seua època d’estudiant en Musikene, composta inspirant-se en les seues arrels i en la melodia d’una composició tunisiana, “Conte d’un amor increïble” de Anouar Brahem, que el músic sevillà va interpretar aquesta peça en un muntatge teatral i que va vindre a la seua memòria per a aquest projecte. Amb aquesta melodia com a fil conductor, creant un ambient quasi místic en l’inici, la suite inclou moviments basats en “Blue in Green” de Milers Davis i Bill Evans, amb lletra original en espanyol, passant a retitular-se “Tristesa Verda”; “All Blues”, també de Milers, o “Fifth House” de John Coltrane. A més d’aquests moviments compostos d’inici per a la Suite, Serradilla va compondre dues peces noves per a la seua visita a Bunyol pensades per als dos músics “Lletjos” que van participar en el concert: una Balada per a vibràfon i saxofon, creada per a la percussionista, Aitana Ortiz, i “Desperta”, una composició pensada per al flautista Carlos Ferrer. Tots dos van enlluernar amb les seues interpretacions, empastant perfectament amb el trio compost per Jose Antonio Tello Masmano al saxo, Pancho Montañez a la bateria, David Cid al piano, com a incorporació d’última hora a la formació, i amb el mestratge de Jaime Serradilla al contrabaix. 
La fi de festa el va posar Comando Saxbone, format per joves músics de l’Artística, en els saxos David Alonso, Ariane Hernández i Ernest Almudever, amb el trombó Hugo Mas i amb el baix elèctric Javi Siles. Al costat de la resta de participants del concert van interpretar “Sota what” de Milers Davis, arrancant l’ovació del públic assistent.
El músic sevillà es va mostrar encantat de conéixer Bunyol i la seua tradició musical, de poder treballar amb músics Lletjos les seues composicions i per l’acolliment que li van brindar els assistents al concert.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*