Joves Socialistes de Riba-roja de Túria organitza una xarrada sobre el Feminisme en el segle XXI

Post també disponible en: Castellano

L’acte es va desenvolupar a la sala del molí de la localitat

Joves Socialistes de Riba-roja de Túria van celebrar dijous una xarrada sobre el paper del “Feminisme en el segle XXI” en la qual es va analitzar i va debatre sobre els aspectes més importants que afecten aquest àmbit. L’acte va tindre lloc a la sala del molí de la localitat davant un concorregut públic que va tindre l’ocasió de conéixer algunes de les últimes propostes afavorides pels socialistes.

A l’acte van acudir María Such, Directora General de l’Institut Valencià de les Dones; Rosa Peris, diputada en les Corts Valencianes; Lola Verdeguer, regidora d’Igualtat de Riba-roja de Túria; i, finalment, María Sánchez, presidenta de Dons Joves i Feministes PV; a més, va acudir també l’alcalde de Riba-roja de Túria i secretari local del PSPV, Robert Raga, i Estel·la Tortajada, secretària general comarcal de Joves Socialistes del Camp de Túria. Lola Celda, secretària general comarcal a Camp de Túria, i David Barbancho, secretari general de Joves Socialistes de Riba-roja.

Ana Domínguez, sotssecretària general i d’Igualtat del PSPV, va ser l’encarregada de l’obertura de l’acte per a introduir algunes de les qüestions que es van tractar a continuació per la resta de ponents. Així, d’entre els aspectes analitzats cal destacar la ruptura definitiva del sostre de cristall i de lideratge de les dones, com un dels eixos actuals.

La presència de la dona en l’àmbit de la ciència com a eix vertebrador en el desenvolupament del país va ser un altre dels aspectes que es van debatre entre els ponents i el nombrós públic assistent. A aquesta qüestió es va afegir unes altres com les noves maternitats, amb una especial atenció a la importància actual de la mare treballadora, lliure i empoderada en aquest segle XXI i la necessitat que aquest paper que exerceix no li faça culpable davant la resta de la societat.

Les ponents en la xarrada de Riba-roja van tindre en compte, finalment, una reflexió sobre el paper dels homes en l’actualitat i la necessitat que observen el feminisme com una cosa pròpia, que els influeix en el seu dia a dia, al qual cal secundar com a eix transformador i no com un ens enemic al qual hagen de combatre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*