La 18 edició del Certamen Literari Ateneu es tanca amb un acte en el qual se celebra la lectura, l’escriptura i el talent dels i les participants

El presidente de la asociación Ateneo Cultural la Alianza, Rafael Navarro, quiso recalcar la antigüedad del certamen y su número de ediciones.
El presidente de la asociación Ateneo Cultural la Alianza, Rafael Navarro, quiso recalcar la antigüedad del certamen y su número de ediciones.

Post també disponible en: Castellano

El presidente de la asociación Ateneo Cultural la Alianza, Rafael Navarro, quiso recalcar la antigüedad del certamen y su número de ediciones.
El president de l’associació Ateneu Cultural l’Aliança, Rafael Navarro, va voler recalcar l’antiguitat del certamen i el seu nombre d’edicions.

El dimarts 16 d’Abril, es va celebrar l’acte de lliurament de premis de la 18a edició del Certamen Literari Ateneu 2019 a la sala d’actes de la Fundació cajacheste. Un gran nombre de nens i nenes, famílies, professors i professores, i veïns i veïnes van acudir amb molta il·lusió a l’esperat acte final d’aquest certamen literari, organitzant i finançat per la societat Ateneu Cultural Aliança, la fundació cajacheste i la regidoria d’Educació de l’ Ajuntament. El certamen, compost per les modalitats de còmic, poesia i relat curt, té com a objecte premiar els nens i nenes, joves i grans que vulguin participar escrivint o dibuixant creacions pròpies.

Mª Ángeles Llorente, regidora d’Educació, va obrir l’acte agraint a totes les persones implicades en l’organització i participació: la Fundació cajacheste, l’Ateneu Cultural Aliança, les tècniques de l’Ajuntament, el jurat, els col·legis i institut de Xest i el Centre de formació per a persones Adultes (CFPA). “Vull agrair la implicació i el compromís de totes les persones que han col·laborat perquè un esdeveniment tan important com aquest es pugui celebrar en una lla 18a edició del Certamen Literari Ateneu és tanca amb un acte en el qual se celebra la lectura, l’escriptura i el talent dels i els participantsocalidad tan petita com la nostra “, ha apuntat Llorente. “Especialment agraeixo la feina de les mestres que componen el jurat: Pilar Roselló Fortea, Luz María Becilla de la Torre, Mª Luisa Murgui Penya, Consuelo Ramos Torres i Mª Ángeles Corberán Andreu, per l’immens treball realitzat i el temps que han dedicat a revisar les bases, llegir les obres, triar els premis i preparar l’acte d’avui al costat dels organitzadors. Un treball altruista que demostra la seva vocació d’ensenyament més enllà del que professional i el seu compromís amb la cultura i l’educació de la societat chestana “.

El president de l’associació Ateneu Cultural l’Aliança, Rafael Navarro, va voler recalcar l’antiguitat del certamen i el seu nombre d’edicions. “Quan aquest certamen va néixer, no sabíem què anava a succeir en el futur i ara estem en l’acte que tanca la seva 18a edició. Cada any ha anat millorant, s’han augmentat els premis i aquest any l’Ajuntament tornarà a editar un llibre amb totes les obres premiades. És una tasca que espero que pugui continuar “, destacava.

Per la seva banda, el secretari del patronat de la fundació cajacheste, Pablo García Lacomba, va donar la benvinguda a tots els i les assistents i va destacar l’aposta de la Caixa Rural en el suport a la cultura i l’educació. “Des de la Caixa Rural volem expressar la nostra alegria, satisfacció i orgull de ser partícips d’aquest certamen, ja que un dels principals motius de la fundació cajacheste és fomentar la cultura al nostre entorn”, ha apuntat.

En aquesta edició s’han presentat 409 treballs i s’han lliurat més de 30 premis. En l’estructura del propi acte no van faltar recursos literaris i audiovisuals per introduir els premis les tres seccions del certamen. Així, un cop finalitzats els discursos, es va projectar el curtmetratge d’animació “La cosa perduda”, treball realitzat pel director Andrew Ruheman en col·laboració amb l’il·lustrador Shaun Tan i que va rebre l’Oscar a millor curt d’animació en 2011. El curtmetratge compte la història d’un noi que descobreix una enorme criatura, estranya i solitària mentre busca xapes d’ampolles a la platja. El protagonista decideix buscar una nova llar a la seva nova amiga, tot i que li adverteixen que “hi ha coses que no pertanyen a cap part”. A continuació, es va nomenar a les persones premiades de la modalitat de còmic: David Máñez, Patrick Bonca, Nerea Pérez, Rodrigo Sánchez, José Raimundo i Vanesa Raquel Viasu.

Per introduir els premis de la modalitat de poesia, Mònica Morell va llegir un poema del llibre “Poemamundi”, de l’autor Juan Carlos Martín Ramos. Després de la lectura del poema es van lliurar els premis de la modalitat de poesia a Marcos García, Rubén Sánchez, Nacho Toledano, Lucía Ruiz, Bruno Alarcón, Candela Blasco, David Sánchez, Maria Casas, Carla Roser, Maite de la Concepció Casani, Maruja Fortea i Concepció Més. Per finalitzar, Carlota Sánchez va llegir un relat de l’autor Agustín Fernández Paz, “les fades verdes” ia continuació es va procedir al repartiment de premis a les persones premiades en la modalitat de relats curts: Marta Huercio, Valentina Viadel, Hugo Carrión , Natalia Hernández, Akhesa López, Sergio Muñoz, Altea Ferrer, Maria Sinisterra, Mar Peris, Pilar Gómez, Lucía Herrero i Maruja Fortea.

“Voldria acabar, recalcant la importància de la lectura i de l’escriptura, ja que és molt difícil que un nen o una nena que no llegeix escrigui bé, o faci bé un còmic”, manifestava Llorente, que va tancar la seva intervenció amb la lectura del poema “Donant-se” de Gioconda Belli. “Espero que tots i totes els que som aquí continuem llegint i escrivint tota la nostra vida”, concloïa.

En finalitzar l’acte de lliurament de premis, els i les assistents van ser convidats a un àpat organitzat per l’Ateneu Cultural Aliança a la cafeteria del seu local.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*