CSIF insta a Sanitat a reforçar les bases del SAMU a la província de València i a ampliar horari per Setmana Santa

El enclave asignado es en la antigua sede de Protección Civil de la localidad, en el antiguo instituto de bachillerato.

Post també disponible en: Castellano

El sindicat CSIF insta Conselleria de Sanitat a reforçar les bases del Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) a la província de València, amb més unitats i ampliació d’horari, durant les festes de Setmana Santa i Pasqua. La central sindical adverteix l’escassetat de mitjans en localitats on la població es multiplica aquests dies de vacances.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aquesta ampliació horària resulta especialment necessària en aquesta època a causa de l’increment de la població a la localitat costanera d’Oliva, a Paterna amb urbanitzacions com la Canyada i en zones d’interior que també augmenten la seva ocupació, com Utiel i Bunyol. En aquest últim cas, a més, es troben al costat de carreteres tan transitades, sobretot en operacions d’entrada i sortida, com la N-332 o l’A-3. Aquests quatre municipis disposen de bases del SAMU operatives únicament 12 hores diàries.

CSIF apunta que l’actual limitació horària provoca que la meitat del dia que no presta servei cada unitat, s’hagi de desplaçar un vehicle des d’una altra localitat per atendre una emergència. Aquest fet implica un increment del temps d’espera per part de l’afectat i, en definitiva, un deteriorament del servei als usuaris. El sindicat reclama un augment a 24 hores diàries fix per a tot l’any, encara que especialment en aquests propers dies.

La central sindical explica també que la Ribera Baixa únicament compta amb una unitat SAMU, amb base a Sueca, que cobreix des del Perellonet fins a Tavernes de la Valldigna. Abasta també Cullera. Es tracta d’una franja del litoral valencià molt demandada i visitada durant aquests dies. Aquesta situació dispara igualment els serveis de SAMU.

CSIF assenyala que una circumstància similar passa a Gandia. La dotació de SAMU no augmenta en aquestes dates tot i que sí que ho fa la població. La prestació es limita a la unitat amb què compta durant tot l’any, que igualment atén els serveis en municipis propers com Xeraco o Xeresa.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*