La 24 Mostra de teatre no professional de Xest atorga tots els seus premis a l’associació madrilenya Musicals 3C per Shala Kabula

Post també disponible en: Castellano

Diumenge passat, 5 de desembre, la vint-i-quatrena edició de la Mostra de Teatre No professional de Xest es clausurava amb el lliurament de premis i l’estrena de l’obra Els Deu Cerditos, a càrrec de la companyia local Faràndula Teatre. 

La gala va començar amb el discurs d’Antonio Arbeloa, en representació de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, qui va posar en relleu l’afició teatral de Xest. “És un honor ser ací en aquesta vint-i-quatrena edició, m’he quedat sorprés en conéixer la devoció pel teatre que hi ha en aquest municipi; és una sort aquesta aposta tan important per la cultura. Des de la Federació estem lluitant per millorar l’activitat dels grups de teatre aficionat de la Comunitat i així seguirem. Llarga vida a aquesta mostra i gràcies per omplir aquest meravellós teatre”.

Per part seua, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, va fer un ampli agraïment a totes les baules que fan possible la celebració de la mostra any rere any. “En primer lloc donar les gràcies a les quatre companyies que ens han mostrat les seues obres donant exemple de compromís amb la societat en la qual viuen, especialment en aquests temps de pandèmia. Tinc un agraïment molt especial per a Faràndula Teatre, perquè amb molt d’esforç clausurarà la mostra enguany i perquè a més, dues dels seus components, Aarón i Olga, estan conduint hui aquesta gala. Vull agrair també el seu treball al jurat, pel temps dedicat a la selecció de les obres que es presenten a concurs i la seua posterior avaluació; a la gestores culturals, becaris i becàries, a Sonoc i al públic, ja que sense ells i elles no seria possible mantindre aquesta mostra; així com a tots els grups de teatre locals, que sense excepció compten amb una valuosa trajectòria basada en l’esforç i la dedicació”.

Lliurament de premis
L’Associació Cultural Musicals 3C, de la localitat madrilenya Tres Cantos, va ser la mereixedora dels sis guardons d’aquesta edició per la seua obra Shala Kabula: millor escenografia, millor interpretació masculina, millor interpretació femenina, millor direcció, millor espectacle i premi del públic. 

Els deu cerditos, de Faràndula Teatre

Després del lliurament de trofeus, el director de l’obra els Tres Cerditos, Francisco González, va presentar l’obra, un homenatge als còmics Monty Python. “Hui estrenem aquest homenatge als Monty Python, a tres dies de l’aniversari de la meua mare, així que em permetran que li la dedique a ella, que hauria complit 71 anys, i al meu pare. Aquests talentosos humoristes van mostrar al món una manera de fer riure atemporal, sense jocs de paraules i sense insults. Hui Faràndula està ací tancant aquesta mostra, la del retorn a la normalitat, i celebrant a més el nostre vint-i-uné aniversari; volem agrair que se’ns haja concedit aquest privilegi i, per part meua, vull agrair a Faràndula que m’haja triat a mi per a dirigir aquest muntatge, i als actors i actrius que m’hagen aguantat quasi dos anys, pandèmia mitjançant. Durant aquest temps hi ha hagut companyes que han sigut mares, hi ha hagut companys que no han pogut seguir però han participat igualment d’aquesta obra, perquè ha sigut un muntatge coral on tots han aportat, és un assoliment col·lectiu”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*