«L’Artística» de Bunyol triomfa per tercera vegada al Certamen Vila d’Altea

Director y presidente de «Los Feos» en el momento de recoger los galardones.
Director y presidente de «Los Feos» en el momento de recoger los galardones.

Post també disponible en: Castellano

El presidente, Paco Blasco, junto a las Reinas del mantón con los galardones conseguidos.
La banda simfònica de «L’Artística» de Bunyol durant la seva participació en el certamen d’aquest any.

La banda simfònica de la Societat musical «L’Artística» de Bunyol, dirigida pel seu titular, Henrie Adams, ha estat la vencedora absoluta del 45 Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea en aconseguir la màxima puntuació del jurat (281 punts sobre un màxim de 300) que la va fer mereixedora del primer premi, dotat amb 6.000 euros de premi per al guanyador. També va aconseguir el corbatí d’or al ja haver obtingut la Menció d’Honor, a més d’aquest any, el 2000 i 2009.

Director y presidente de «Los Feos» en el momento de recoger los galardones.
Director i president de «Els Lletjos» en el moment de recollir els guardons.

Amb aquest nou triomf, «L’Artística» aconsegueix per tercera vegada els màxims guardons del certamen d’Altea; i també a Henrie Adams se li va concedir la batuta d’or per ser guanyador igualment en els certàmens de 2000, 2009 i ara el 2018.

El presidente, Paco Blasco, junto a las Reinas del mantón con los galardones conseguidos.
El president, Paco Blasco, al costat de les Reines del Mantó amb els guardons aconseguits.

Al costat de «L’Artística» de Bunyol, ha comès aquest any en el certamen la Banda Simfònica Sibaté (de Colòmbia), dirigida per Diego A. Rivera; a més de la Banda de Música d’Antas (Portugal), dirigida per Diogo Costa, que van obtenir respectivament 166 i 242 punts. Onata Voiceu Silva, de la banda colombiana, va obtenir el Premi Especial al Millor Solista.

Les tres bandes participants van interpretar com a obra obligada per a aquesta edició Remembrance, de Carles Pellicer, a més d’un pasdoble de presentació i una obra de lliure elecció.

L’obra de Pellicer, encàrrec de la SFA, s’inspira en la novel·la «Matèria de Bretanya», de Carmelina Sánchez Cutillas, ja que aquest any el lema del certamen és «Una dona del poble» com a homenatge a aquesta escriptora alteana ia la dona en general. Per aquest motiu i per primera vegada en la història del certamen, el jurat també va estar compost per tres dones.

El certamen el va clausurar la banda simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense (SFA), organitzadora de l’esdeveniment, sota la direcció de Jaume F. Ripoll Martins.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*